Svet
5591 ogledov

Neverjetna zgodba preživetja

Genova, zrušenje viadukta Epa
Moški, ki s partnerko pričakuje otroka, je skoraj čudežno preživel tragično nesrečo v Genovi.

Na spletnih omrežjih v Italiji se je razširila zgodba 29-letnega Gianluce Ardinija, ki s partnerko Giulijo Organo pričakuje otroka. Z avtomobilom je bil na poti preko viadukta v Genovi ravno v trenutku, ko se je ta zrušil.

Moški, ki se sicer preživlja s prodajo računalniških igric, je bil v avtomobilu s kolegom Matijem Altadonom. Ta je padel 45 metrov v globino in na mestu umrl, medtem ko se je Ardini oprijel žice, ki je visela s poškodovanega viadukta. Kot je opisala njegova partnerka, je tako visel dlje časa, spahnil si je ramo, a pomisel na nerojenega otroka mu je dajala moči, da je vztrajal.

"Ne vem, kako naj opišem to, kar se je zgodilo. To je čudež. Ne smem niti pomisliti na to, kaj je preživljal medtem ko je visel v zraku držeč se z vso silo za žico na višini 20 metrov," je za Telenord povedala Organova in dodala, da se s partnerjem za čudež lahko zahvalita Bogu.

Moškega so rešili gasilci, še vedno je v bolnišnici.

Genova, zrušen viadukt Kdo so žrtve? Svet Družina in trije mladi turisti so potovali na Sardinijo

Iskanje se še vedno nadaljuje

Reševalci v Genovi so sicer še tretjo noč nadaljevali iskanje pogrešanih po torkovem zrušenju avtocestnega viadukta. Po podatkih oblasti pogrešajo med 10 in 20 ljudi. O najdbi novih žrtev ali preživelih reševalci tudi danes niso poročali, tako da ostaja uradni podatek o najmanj 38 mrtvih. 11 poškodovanih ostaja v bolnišnicah, poroča STA.

Genova, zrušenje viadukta | Avtor: Epa Epa

Za žrtve bodo jutri, ko bo v Italiji dan žalovanja za žrtvami, pripravili državni pogreb. Že danes pa bodo pokopali nekaj žrtev, katerih svojci želijo zasebni pogreb, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Ministrstvo za infrastrukturo je medtem včeraj oblikovalo preiskovalno komisijo, ki bo izvedla tehnični pregled in analizo zrušenega viadukta. Njene ugotovitve bodo podlaga za odločitev, ali bodo zasebnemu upravitelju avtocest Autostrade per l'Italia zaradi zrušenja odvzeli licenco, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Iz varnostnih razlogov so na območju evakuirali prebivalce iz 13 stanovanjskih poslopij. V skladu s podatki lokalnih oblasti je okoli 600 ljudi ostalo brez domov. Okoli 117 so jih namestili v hotelih ali zasebnih stanovanjih, ostali pa so pri svojcih, je še poročala STA.

Genova, zrušenje viadukta | Avtor: Epa Epa

Most v Genovi Slovenija Se lahko tragedija kot v Genovi zgodi na naših cestah? Porušen viadukt "Še vedno se tresem" Svet Kdo je voznik tovornjaka s fotografije, ki je postala simbol tragedije

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 10:59 17.avgust 2018.

    Seveda se lahko zahvali Bogu, ta isti kurčev Bog pa ni kriv, da se je most podrl - to so pa izključno ljudje. Enako ko kdo preživi potres, se zahvaljuje Bogu da je preživel, res IQ ameb.