Svet
24374 ogledov

Kdo je voznik tovornjaka s fotografije, ki je postala simbol tragedije

Porušen viadukt
Med žrtvami je tudi tričlanska družina, ki je šla na dopust na Sardinijo.

"Videl sem, da se je cesta zrušila, skupaj s kolono avtomobilov, ki so bili v tistem trenutku pred mano," je povedal voznik tovornjaka s fotografije, ki je postala simbol torkove tragedije. 

Giovanni D'Alessandro, direktor podjetja Basko, za katero je delal 37-letni voznik, ki ga v medijih predstavljajo z inicialkami F. L., je povedal, da je njegov zaposleni v šoku, a sicer v dobrem zdravstvenem stanju. "Hvaležen je, da je preživel, a močno pretresen zaradi prizora, ki mu je bil priča," je dejal D'Alessandro in dodal, da je moški poročen in ima otroke. Fotografija tovornjaka je zaokrožila po medijih in postala, kot pišejo italijanski mediji, simbol torkove tragedije v Genovi.

Zgrmel v prepad in preživel

"Zaslišalo se je močno grmenje in tedaj sem padel. Nato je vse utihnilo. Zgodil se je čudež. Ne vem, kaj naj rečem. Sem brez besed,"  pa je v solzah povedal voznik tovornjaka pred njim, ki je zgrmel v prepad. "Še sam ne morem verjeti, da sem preživel. Kar tresem se. Ponovno sem se rodil." Razložil je, da jo je odnesel samo z izpahnjeno ramo, ki so jo zdravniki že sanirali. 

Ujeti avti in ljudje Svet Video: V Genovi se je zrušil 100-metrski viadukt prek avtoceste

Genova, zrušen viadukt | Avtor: Epa Epa

Genova, zrušen viadukt Genova Svet "Če bi se ustavil in odpočil, bi zagotovo umrl"

Viadukt Polcevera v Genovi, poznan tudi kot most Morandi, se je zrušil v torek. Z njim je v globino strmoglavilo prek 30 vozil. Umrlo je 42 oseb, med njimi tudi otroci in cele družine.

Na telefonu je zvonila "mama"

Italijanski mediji razkrivajo, da so med drugim umrli vsi člani tričlanske družine, 44-letni informatik Roberto, njegova 41-letna žena Ersilia ter devetletni sin Samuel. Družina je bila na poti na letni dopust na Sardinijo.

Viadukt Morandi Nove podrobnosti Svet Fotografija, posneta pred tragedijo, razkriva pravo stanje viadukta Genova, zrušen viadukt Genova Svet Trupla v zmečkani pločevini. "To je neizmerna tragedija"

Reševalci so jih našli, ko je začel zvoniti telelfon Ersilie, na ekranu pa je pisalo, da jo kliče "mama". Ko je slišala za tragedijo, je želela preveriti, ali je s hčerko in njeno družino vse v redu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zala
    Zala 23:17 15.avgust 2018.

    Ne prigovarjajmo življenju, veselimo se vsakega trenutka, ko smo tu z nami najdražjimi. Samo delček sekunde in vse je izgubljeno.

Sorodne novice