Svet
5759 ogledov

Neverjetni posnetki z Islandije, to je šele začetek

Vulkan Islandija
1/7
Epa
Na polotoku Reykjanes na jugozahodu Islandije je danes izbruhnil vulkan. To je že tretji izbruh, ki je prizadel območje, od decembra. Razpoka, iz katere uhaja lava, je dolga približno tri kilometre, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Davi okoli 5.30 so severovzhodno od Sylingarfella zabeležila močno potresno aktivnost, okoli pol ure kasneje pa je območje prizadel izbruh, so sporočili iz islandskega meteorološkega urada. Posnetki z območja prikazujejo žarečo lavo, ki uhaja iz razpok, v nebo pa se dviga dim.

Izbruh se je zgodil na istem območju kot že decembra in januarja, v bližini ribiške vasice Grindavik.

Strokovnjaki nimajo dobrih napovedi

Islandija je vulkansko območje, kjer je okoli 30 aktivnih vulkanskih sistemov, največ v Evropi. Do marca leta 2021 so bili sicer na območju Reykjanesa brez vulkanskega izbruha osem stoletij.

Zaradi okrepljene aktivnosti v zadnjem času pa strokovnjaki domnevajo, da gre za začetek novega obdobja aktivnosti vulkanov v regiji.

Fotografije Epe v fotogaleriji na začetku članka prikazujejo prvi in drugi izbruh sredi januarja in decembra, socialna omrežja pa so že preplavili novi in neverjetni posnetki. 

Ženska Niso ju prijavili Svet Noro, koliko denarja sta ženski izsilili od poročenih moških Kralj Karel III. simbol smrti? Magazin Slab znak? Je ta posnetek, ki je nastal na kronanju, napovedal bolezni?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.