Svet
31699 ogledov

Neverjetni prizori: To je ostalo od ruske vojske, ki je napadala Kijev

Ruska vojska Reševalni pas/Twitter
Posnetek je posnel nemški novinar časnika Bild.

Objavljen je videoposnetek, ki prikazuje, kaj je ostalo od ruskih tankov, orožja in drugih vozil po umiku pri Kijevu. Spomnimo, pred dnevi se je začel umik ruskih sil pri Kijevu, za katerega sta tako Ukrajina kot Zahod dejala, da gre v resnici za umik in ponovno razporeditev po znatnih izgubah vojakov, ki so jih utrpeli Rusi.

Volodimir Zelenski Vojna Svet Zelenski odpustil dva obveščevalca. Obtožbe, da sta izdajalca.

Ukrajinci trdijo, da so prevzeli nadzor nad več kot 30 naselji v bližini Kijeva. Več kot 30 naselij pod ruskim nadzorom v okolici prestolnice Kijeva se je vrnilo pod ukrajinski nadzor, je dejal svetovalec ukrajinskega predsednika Zelenskega.

Mariupol iz zraka Video Svet Mariupol prej in potem ter paničen beg Rusov

V soboto zjutraj je Ukrajina ponovno zavzela mesti Bucha in Brovary blizu Kijeva. Ruske sile so se umaknile tudi s ključnega letališča Hostomel blizu Kijeva.

Dmitrij Medvedjev se je odzval tudi na podpis sporazuma Start z ZDA. (Foto: Reut Nove grožnje Svet Rusi: "Hrano bomo prodajali le prijateljem. Teh v Evropi ni."

Umik tudi iz Černobila

Ruske sile so zapustile tudi jedrsko elektrarno v Černobilu na severu Ukrajine "V poslopju jedrske centrale v Černobilu ni več tujcev," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP na Facebooku pred dnevi objavila ukrajinska državna agencija, ki upravlja jedrsko elektrarno.

Že pred tem so iz jedrskega koncerna Energoatom sporočili, da so se ruske sile začele umikati z območja nuklearke in mesta Slavutič. Ruski vojaki so se odpeljali v smeri Belorusije.

Belgorod Vojna Svet Moskva se je tako odzvala na domnevni ukrajinski napad na ruskem ozemlju

Rusija je na začetku tega tedna sporočila, da bo drastično zmanjšala svoje vojaške operacije okoli Kijeva in Černihiva ter da naj bi se ruske sile premaknile na vzhod Ukrajine, kjer zdaj potekajo hudi spopadi.

Ruske sile so danes izvedle zračne napade na mesta Mariupolj in Harkov, je za rusko televizijo dejal svetovalec ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, Oleksij Arestovič. Ruska vojska je napadla tudi mesto Černigiv severovzhodno od Kijeva. Sovražnik poskuša spremeniti Černigiv v drugi Mariupolj, je opozoril Arestovič.

Komentarjev 51
  • jakec1575 23:42 02.april 2022.

    rusi ob umikanju iz severa pri kijevu jemljejo civile za talce in minirajo vse. civilne objekte, trupla. svinjska balkanska posla pac. tipicno za luzerje.

  • Janez11 22:58 02.april 2022.

    Kako nabijajo rusofili tukaj, Rusi so popolnoma razbiti. Da danes imajo pomerjeno iz odprtih virov 2282 različnih kosov vojaške tehnike. Ne glede na vaše želje , resda jim je na jugu kazalo bolje ampak to se bo zelo hitro spremenilo. ...prikaži več Rusija lahko fura ta tempo še zelo malo časa zato želijo na hitro dobiti Mariopol in pri tem upati, da bi Ukrajina sprejela razdelitev Krim + Dombas. Mislim pa da Ukrajinci gredo na vse , nabrcali jih bodo

  • jakec1575 22:22 02.april 2022.

    velika korupcija v ruski vojski je odraz te vojne. to kar pise na papirju je dalec od realnosti. kreator najvecje korupcije pa sedi v kremlju.