Svet
5639 ogledov

Neverjetni zadnji posnetek IS

Islamska država EPA
Dokončni poraz?

Je skrajna skupina Islamska država (IS) dokončno poražena? Reporter CBS Charlie D'Agata poroča, da so borci IS v svojem zadnjem oporišču v mestu Baghuz na jugovzhodu Sirije, blizu meje z Irakom, predali orožje. V sredo naj bi se v bojih s pripadniki Sirskih demokratičnih sil (SDF) slišali zadnji streli.

Kurdski portal Hawar je včeraj objavil, da je celotno mesto Baghuz osvobojeno in da je zadnja vojaška operacija v tem mestu prinesla dokončni poraz zloglasne teroristične organizacije. Te vesti v Siriji še niso uradno potrjene, glede nejasnosti in nasprotujočih se vesti se je med drugim v sredo oglasil tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je poudaril, da bo IS dokončno poražen do konca dneva.  

60 tisoč predanih

Uradna razglasitev dokončnega poraza IS še ni objavljena, zato - opozarjajo opazovalci - za zdaj vendarle še ni moč govoriti o dokončnem porazu.

Medtem se je od začetka leta sirskim oblastem predalo skoraj 60 tisoč pripadnikov IS, in članov njihovih družin. Zvečine naj bi evakuirali ženske in otroke. Zadržujejo jih v improviziranih taboriščih v puščavi, zanje oblasti še iščejo rešitev.

Posnetek, ki se na spletu širi zadnje dni, nazorno prikazuje masovno predajo džihadistov. Vidi se nepregledna kolona ljudi v puščavi, obraze imajo zakrite, čakajo, da jih sprejmejo v taborišče.

Islamska država Sodišče Slovenija Sprememba kazni Slovencu, ki je sodeloval z IS

Posnetek je objavil sirski novinar Mohamed Hasan. "Najdaljša kolona pripadnikov IS različnih narodnosti se je predala sirskim oblastem," je pripisal objavi na Twitterju.

Medtem so s Sirije zaprosili za mednarodno pomoč pri vzpostavitvi posebnega sodišča, ki bi prijetim teroristom sodil v Siriji.

Nemška najstnica v IS Nemška najstnica v IS Svet Šokantno sporočilo najstnice, ki je pobegnila v IS

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 14:16 24.marec 2019.

    ja saj to, da ti teroristi pridejo v Evropo je tudi cilj NWO bančne mafije, ki jih je tudi ves čas sirske vojne financirala. Od kje pa misliš, da imajo vsi teroristi ISIS borci mastercard kartice brez imen samo s ...prikaži več številkami? NWO Bančna mafija hoče vojno v Evropi, spopad med muslimani in katoličani.

  • Tatjana Ha 19:33 23.marec 2019.

    Erikkk na žalost je res...

  • erikkk 12:46 23.marec 2019.

    poglejte si dolgo kolono morilcev... vse bi blo treba pospravt. Če mislite da ne bodo nikol več udarl se motite