Svet
10142 ogledov

Neverjetno, kaj je storil okuženi. Odkrili so ga slučajno.

Covid-19 Profimedia
Po odkritju so ga kazensko ovadili.

62-letni moški s širšega področja Virovitice je bil včeraj kazensko prijavljen zaradi širjenja nalezljive bolezni, natančneje nove koronavirusne bolezni, ker je kot pozivini pacient namesto, da bi bil doma, pil pijačo na terasi enega izmed lokalov v Virovitici, poročajo hrvaški portali. 

Policija je primer razkrila slučajno med preverjanjem oseb, ki jim je bil izrečen ukrep samoizolacije ali zdravljenja doma.

Glede na to, da oboleli moški ni spoštoval ukrepov in ostal doma, pač pa je s svojim izhodom ogrožal tudi druge, so tamkajšnji policisti zoper njega uvedli kazensko prijavo. 

Tudi na Hrvaškem več testiranj

Na Hrvaškem so sicer včeraj objavili podatke, da so potrdili še 190 primerov okužbe z novim koronavirusom, covid-19 pa je bil usoden še za tri osebe. Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah testirali največje dnevno število ljudi doslej, in sicer 5549.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, so opravili več kot 210.800 testiranj.

Doslej so zabeležili 13.107 okuženih z novim koronavirusom, trenutno pa je 2430 aktivnih primerov okužbe. V bolnišnicah zdravijo 327 ljudi, med njimi jih je 26 priključenih na ventilatorje. V samoizolaciji je 8720 ljudi, so še sporočili iz štaba, ki vsak dan ob 10. uri objavlja podatke o epidemiološkem stanju za celotno državo.

Dr. Matjaž Jereb, infektolog Matjaž Jereb Zdravje Predstojnik intenzivne terapije: "Neverjetno, ljudje problem banalizirajo, kot da ga ni" Covid-19 Covid-19 Svet Črne napovedi tudi za obdobje po iznajdbi cepiva

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Laznivi 15:35 12.september 2020.

    Policiji dodatna pooblastila da po takem dejanju ne bi mogel vsaj leto dni samostojno hoditi in kuziti naokrog.

  • blayo 10:43 12.september 2020.

    Povsem verjetno in "normalno". Tudi v prometu recimo imaš ljudi, ki namerno kršijo predpise in s tem ogrožajo druge. Nič neverjetnega ni na tem...