Svet
11 ogledov

"Nihče ni kradel, samo do napak je prišlo"

umberto bossi Reuters
Nekdanji vodja desničarske opozicijske Severne lige Umberto Bossi je po odstopu zaradi korupcijskih škadalov napovedal ponovno kandidaturo za predsednika stranke.

Tri tedne po odstopu s položaja vodje italijanske desničarske opozicijske stranke Severna liga je Umberto Bossi napovedal, da se želi vrniti za krmilo stranke. Sedemdesetletni ustanovitelj lige je izjavil, da namerava na strankinem kongresu konec junija kandidirati za predsednika stranke. Bossi, ki ga je s predsedniškega stolčka odnesla množica korupcijskih škandalov, v katere naj bi bila vpletena stranka in tudi on sam, je dejal, da bo njegova kandidatura koristila enotnosti stranke.

Bossi je vpletenost v škandal zanikal. "Nihče ni kradel denarja, samo do napak je prišlo," se je Bossi odzval na očitke o vpletenosti v škandal, ki sicer letijo tudi na njegova sinova.

Bogateli na račun stranke

Severna liga se je sicer v zadnjih tednih znašla pod velikim pritiskom, saj je na plan prišlo več korupcijskih afer, v katere naj bi bili po ugotovitvah milanskega tožilstva vpleteni številni člani stranke. Med drugim naj bi strankarski blagajnik Francesco Belsito in Bossi kradla denar iz strankine blagajne.

S težkimi očitki se soočata tudi Bossijeva sinova Renzo in Riccardo, ki naj bi na račun stranke obogatela za okoli 200 tisoč evrov, podoben znesek pa naj bi bil s strankinih računov nakazan na račun strankinega sindikata SinPa. Gre za sredstva, pridobljena s pomočjo ponarejanja računov za povračilo volilnih stroškov iz italijanskega proračuna, sumi milansko tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.