Svet
3147 ogledov

Nov dramatičen posnetek iz Ukrajine

Ukrajina zajem zaslona
Video naj bi prikazoval posledice ruskega napada na improvizirano bolnišnico v tovarni Azovstal v Mariupolju.

Industrijsko območje okrog jeklarne Azovstal v Mariupolju, kjer naj bi zatočišče skupaj z ukrajinskimi vojaki našlo tudi neznano število civilistov, je še zadnje območje pod ukrajinskim nadzorom v Mariupolju. Po navedbah ukrajinskih oblasti je jeklarna v minulih dneh redna tarča napadov ruske vojske, kar pa v Moskvi zanikajo.

Eden izmed zadnjih postnekov, ki je zaokrožil na spletu iz tega območja, naj bi prikazoval posledice ruskega napada na improvizirano bolnišnico na območju. Ob posnetku je objavljeno, da so Rusi na območju metali težke bombe, tudi na območje, kjer so ranjenci. 

Verodostojnost posnetkov še ni potrjena. 

Ruske sile nadaljujejo z ofenzivo

Ruske sile sicer danes nadaljujejo ofenzivo na jugu in vzhodu Ukrajine, potem ko so včeraj med obiskom generalnega sekretarja ZN Antonia Guterresa bombardirale Kijev. Ukrajinski predsednik Vlodimir Zelenski je dejal, da so bili napadi, ki so se zgodili takoj po njegovih pogovorih z Guterresom, poskus Rusije ponižati organizacijo in njene vrednote, je poročala STA.

Guterres in njegova ekipa so bili šokirani zaradi bližine ruskih napadov, ki so v četrtek zadeli središče mesta, vendar so vsi na varnem, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal tiskovni predstavnik Saviano Abreu.

Tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov je novinarjem povedal, da je ruska vojska izvedla zračne napade na 38 vojaških ciljev, vendar ni takoj omenil Kijeva ali regije okoli prestolnice.

Rusija se v okviru svoje invazije na Ukrajino sedaj osredotoča na vzhod in jug države, medtem ko vojna vstopa v tretji mesec. Kijev je priznal, da so ruske sile v minulih dneh dosegle uspeh na vzhodu Ukrajine, kjer so v regiji Donbas zavzele več vasi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • mph2 10:23 29.april 2022.

    Če bi tako vztrajno objavljali dramatične posnetke preteklih 8 let iz Ukrajine, ne bi danes sploh imeli vojne.