Svet
34351 ogledov

Nove grožnje in napovedi iz Rusije, ki veljajo za ves svet

dimitrij medvedjev vladimir putin olimpijske igre hokej soči EPA
Namestnik predsednika ruskega varnostnega sveta in tesen Putinov sodelavec objavil nove napovedi in grožnje.

Dimitrij Medvedjev je na svojem telegram kanalu objavil novo objavo, v kateri je napovedal, da sledi niz kriz in spopadov kot posledica sankcij Rusiji. Izpostavlja, da bodo sledile energetske, logistične, prehranske in druge krize na vsem svetu. 

Objavo je Medvedjev naslovil "Petek 13. Kaj bo naprej ali Svete po antiruskih ukrepih (to ni prognoza)" in v njem opisal posledice svetovne krize, ki se je po njegovem sprožila po ruskem vojaškem posredovanju na Ukrajino in reakcije zahoda nanjo. 

Posebno je izpostavil, da bodo ukrepi zoper Rusijo pripeljali do uničenja številnih globalnih verig. "Možna je velika logistična kriza, vključujoč kolaps tujih letalskih prevoznikov, ki jim je prepovedano letenje nad ruskim teritorijem," nadaljuje Medvedjev. 

"Energetska kriza se bo poglobila v tistih državah, ki si streljajo v lastne noge. Nadaljevalo se bo višanje cen fosilnih goriv, razvoj digitalne ekonomije v svetu se bo upočasnil. Prišlo bo do popolne mednarodne krize s hrano," dodaja Medvedjev in še, da se bodo sankcije dotaknile tudi globalni finančni red, zamajale se bodo stabilnosti nacionalnih valut z ogromno inflacijo in uničenjem pravnega sistema, ki varuje privatno lastnino. 

Putinov tesen sodelavec napoveduje, da bodo številna področja življenja v popolnosti doživela velik udarec. "Izbruhnili bodo novi vojaški spopadi, kjer se situacija že leta ne rešuje po mirni poti. Teoristi postajajo vse bolj aktivni, verjamejo, da je pozornost zahodnih oblasti zdaj usmerjena na spopad z Rusijo," je še objavil. 

Poleg tega je navedel še verjetnost začetka novih epidemij, ki se bodo začele zaradi zavračanja mednarodnega sodelovanja v sanitarni in epidemiološki sferi. 

Spopadi v Ukrajini znova terjali življenja civilistov

Medtem je bilo v hudih spopadih med ruskimi in ukrajinskimi enotami v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine po navedbah ukrajinske strani ubitih najmanj pet civilistov. Ruske sile danes nadaljujejo letalske napade na oblegano jeklarno Azovstal v Mariupolju, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil generalštab ukrajinske vojske.

Ruske sile krepijo napade tudi na vzhodu Ukrajine, kjer se skušajo prebiti do Slovjanska in Kramatorska ter obkoliti ukrajinsko vojsko na črti med separatističnima območjema Doneck in Lugansk, je po poročanju BBC sporočilo britansko obrambno ministrstvo.

V spopadih v Donecku je bilo ubitih več civilistov, štirje v krajih Novoselivka, Avdivka in Liman, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po podatkih Združenih narodov je bilo od začetka vojne ubitih več kot 3500 civilistov, vendar organizacija domneva, da je število žrtev veliko večje.

Ruska vojska danes nadaljuje raketiranje jeklarniškega kompleksa Azovstal. Moskva za vzpostavitev popolnega nadzora nad mestom in zatrtje odpora ukrajinskih branilcev uporablja letala za napade na strateške cilje, je sporočil generalštab ukrajinske vojske. Ruske sile se med granatiranjem skušajo prebiti do osrednjega dela kompleksa, poroča ukrajinska tiskovna agencija Unian.

Oblasti v Kijevu so medtem sporočile, da se začenja nov krog pogovorov o evakuaciji ukrajinskih borcev iz Azovstala.

Vladimir Putin Svet Svet "Putinov krvi žejni pohod je to upanje pokopal" jeklarna Azovstal vojaki Ukrajina Svet Pretresljive fotografije ujetih vojakov: "Rešite nas!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Jernej65 12:49 13.maj 2022.

    Rusija ima globalno močan vpliv in bo zelo pretresla Evropo in svet. Vendar Evropa in svet sta mnogo močnejša. Na koncu bo Rusija tista, ki bo Putina preklinjala še desetletja, saj jih bo pahnil za mnogo let nazaj in se ...prikaži več bodo zelo dolgo pobirali. Grozijo z nekim jederskim orožjem. Slabost tega orožja in hkrati dobra lastnost je, da ne pozna meja.

  • Bizgec 12:35 13.maj 2022.

    ...čakaj malo, a je Ukrajina napadla Rusijo? Ali obratno? Obnašajo se kot otrok, ki tepe ostale, potem pa joka, ko je posledično sam okregan. Ne tepen... samo okregan.

  • Pišmevuh 12:13 13.maj 2022.

    Vse kar je do sedaj napovedal, se je uresničilo, edino ceno plina je napovedal prenizko. Guten Tag evropa. Žrli bomo travo.