Svet
33859 ogledov

Nove podrobnosti nesrečne smrti 15-letnega fanta

Mama umrlega 15-letnika Srecko Niketic/Pixsell
Odmeva smrt 15-letnga fanta, ki ga starši niso peljali k zdravniku.

Hrvaška javnost je močno zgrožena nad primerom 15-letnika, ki je pred dnevi umrl v Pulju. Čeprav je bil hudo bolan, ga starši niso peljali k zdravniku. Kot smo že poročali, starša najstnika, ki sta pred tem že izgubila enega otroka, sta pripadnika kulta. 

Več o tem je danes pisal Glas Istre; gre za registrirano skupnost Vaišnavsko društvo, katere predsednik je Vladimir Radeka, ki je za omenjeni portal povedal, da je dečkova družina v skupnosti živela okrog dve leti.

"Mi smo ljudje kot vi, živimo v registrirani skupnosti, katere predsednik sem jaz. Zagovarjamo pot duhovnega življenja, meditacije in nenasilja do živih bitij, pa tudi o svojega telesa. Vegetarianci smo," je Radeka povedal za Glas Istre. Dodal je, da je bil deček od nekaj bolj suhljat, a da nihče ni opazil, da bi bil bolan, kaj šele, da bi imel sladkorno bolezen. Dan pred smrtjo se mu je stanje močno poslabšalo, imel je drisko, bruhal je, mama je bila ves čas ob njem, je še povedal predsednik skupnosti. Poudaril je, da niso nobena sekta, nit inimajo veze s črno magijo, kot se o njih govori. 

Sosedje o skupnosti ne vedo prav dosti; predsednik je dolga leta živel v Švici, pred okrog 30-timi leti se je vrnil in zgradil hišo. Ta se zadnja leta širi, v njej biva vse več ljudi. S sosedi se ne družijo, sliši pa se predvsem njihova glasba. Bobnanje se je dolgo v noč slišalo tudi tik pred dečkovo smrtjo. 

Reanimirali so ga že v vozilu nujne medicinske pomoči; starši so zdravnike poklicali takrat, ko je bil klinično že mrtev. Za krajši čas so ga zdravniki uspeli stabilizirati, a stanje se mu je hitro spet poslabšalo, čez nekaj ur je umrl. 

Njegov takrat 11-letni brat se je avgusta leta 2019 utopil. Policija je primer zavedla kot nesrečen primer. Starša, 45-letno mamo in 42-letnega očeta, je policija prijela, grozi jima do 15 let zapora. 

starša 15-letni fant pula Sosedje v šoku Svet Umrl 15-letni fant: Starši ga niso želeli peljati k zdravniku

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2