Svet
9216 ogledov

Nove podrobnosti o dronu, ki je strmoglavil v Zagrebu

dron Zagreb padec Igor Kralj/PIXSELL
Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je razkril več podrobnosti o dronu, ki je padel v Zagrebu.

Jens Stoltenberg je na tiskovni konferenci v Bruslju spregovoril tudi o dogodku v Zagrebu. Preiskava dogodka je še v teku, a po trenutnih podatkih ne gre za vojaški napad, ampak za nesrečo, je pojasnil. 

Stoltenberg je o znanih dejstvih govoril tudi s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem. "Dron ni bil oborožen, bil je brez goriva, zato se je zrušil. To vemo za zdaj, kmalu pa pričakujemo dodatne informacije," je pojasnil. Njegov odgovor je v nasprotju s tem, kar so pred tem sporočili iz Zagreba, kjer so dejali, da naj bi na dronu našli eksploziv. 

Stoltenberg je poudaril, da so dronu sledili in da je pri tem sodelovalo več članic. Ko si bodo države med seboj izmenjale vse podatke, lahko pričakujemo, da bo jasno, kaj točno se je zgodilo. 

Podoben incident se je v nedeljo zgodil v Romuniji. Preiskava tega dogodka še poteka. Zagotovil pa je, da mora biti Nato pripravljen odgovoriti in preprečiti take dogodke. 

Dron je v četrtek zvečer padel na območje Jaruna v Zagrebu. Ob padcu je nastal tri metre širok in meter globok krater. Kmalu po dogodku so se pojavila prva ugibanja glede tega, kako se je dron znašel na Hrvaškem. Odgovora na to vprašanje še vedno ni.

dezurni@styria-media.si
 
 

Komentarjev 5
  • marko305 19:47 16.marec 2022.

    Nisu ni za dron spremni ,kamoli za dom !!!

  • Avatar Ferenc
    Ferenc 11:21 16.marec 2022.

    Ko so nedvoumno dognali, da to ni rusko maslo, se je preobrazil tudi napad v nesrečo , ker drugače je to napad na članico NATA in bi morale sile NATA po sporazumu z vso silo udariti po Ukrajini ?

  • URIAH HEEP 20:24 15.marec 2022.

    Jst mislim, da je tole kar ruski dron, poslan kot opomnik natu, kako sposobno zračno obrambo imamo zoper 40 let staremu-zastarelemu "dronu"...