Svet
6933 ogledov

Novi ukrepi: Ponoči obvezne maske na javnih mestih

Ljudje z maskami Epa
Zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom bodo v Italiji od ponedeljka zaprte diskoteke in nočni klubi.

Odlok, ki začne veljati s ponedeljkom, je podpisal italijanski minister za zdravje Roberto Speranza. V Italiji bodo tako zaprte diskoteke in nočni klubi na prostem, na javnih mestih pa bo od 18. do 6. ure obvezna uporaba zaščitnih mask.

Delovanje diskotek in nočnih klubov v zaprtih prostorih je bilo prepovedano že doslej, minister pa je prepoved razširil še na tiste na prostem. Ukrep bo veljal od ponedeljka do 7. septembra.

Hrvaška obala Covid-19 Svet Italijani Hrvaški: Bella, ciao!

Italija je med evropskimi državami, ki jih je pandemija covida-19 najhuje prizadela, nekaj časa je bila celo v svetovnem vrhu po številu okuženih z novim koronavirusom in smrtnih žrtvah. Z izredno strogimi ukrepi, tudi večmesečno karanteno za vso državo, so uspeli širjenje novega koronavirusa zajeziti. A v zadnjih dneh število novih okužb spet narašča in oblasti se bojijo drugega vala pandemije, zato ukrepe znova zaostrujejo.

Med drugim morajo vsi, ki v Italijo pridejo iz Hrvaške, Grčije, Malte in Španije, imeti potrdilo o negativnem testu na koronavirus, opravljenem v največ 72 urah pred vrnitvijo oz. opraviti testiranje v 48 urah po prihodu v Italijo, do testiranja pa morajo ostati v obvezni samoizolaciji.

V Italiji so doslej potrdili skoraj 245.000 okužb z novim koronavirusom, več kot 35.000 bolnikov je covidu-19 podleglo.

Sebastian Kurz Svet Avstrijski kancler: Virus prihaja z avtomobilom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Bailinsetta
    Bailinsetta 00:48 17.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • supreme 00:31 17.avgust 2020.

    Spet zavajate narod s taksnimi naslovi a ne ...pizduni pokvarjeni