Svet
24237 ogledov

Na Cresu in Lošinju večina testiranih turistov

plaža Valun, Cres Profimedia
V Primorsko-goranski županiji so odkrili tri nove okužbe. Ena oseba je prišla iz Bosne, dve sta bili v stiku z predhodno potrjenimi primeri.

Testirali so 198 oseb, med njimi je bila večina italijanskih turistov, samo na področju Cresa in Lošinja so testirali 84 oseb, vse so bile negativne. Italijanska vlada se je namreč odločila, da morajo imeti vsi, ki prihajajo s Hrvaške, negativen test na koronavirus, ki ni starejši od 72 ur, ali pa se morajo testirati v 48 urah po prihodu v Italijo. 

V Istri so s 119 testi odkrili en nov primer, gre za osebo, ki se je vrnila iz Bosne. V izolaciji je še 140 oseb.

V Šibeniško-kninski županiji je 19 novih primerov, od tega deset iz Šibenika, trije iz Knina in dva iz Vodic.

V Splitsko-dalmatinski županiji so včeraj s 342 testi potrdili 28 novih primerov, le 12 jih je stikov predhodno potrjeno okuženih. Enajst novih primerov je iz Splita, eden iz Makarske in eden s Hvara.

Hrvaška plaža Svet Še en zelo slab dan na Hrvaškem

V Zagrebu so s 438 testi potrdili 34 novih primerov, pri desetih gre za stike predhodno potrjeno okuženih, pri 18 primerih pa je zelo verjetno, da so bili okužbi izpostavljeni v lokalih ali nočnih klubih na dopustu. Tri osebe so prišle iz tujine, iz Bosne, Črne gore in Kosova. V Zagrebu je trenutno 338 aktivnih primerov, 755 ljudi je v izolaciji.

V Vukovarsko-sremski županiji je deset novih primerov, a so opravili le 21 testov.

V Osiješko-baranjski županiji so s 145 testi potrdili šest novih primerov, vsi so iz Osijeka in so stari 16, 18, 43, 44, 69 in 70 let.

V Sisačko-moslavački županiji je pet novih primerov, enega iz Kutine do odkrili z rutinskim testom pred sprejemom v dom upokojencev, tri osebe pa so prišle z dopusta v Vodicah. 

Več sledi, saj županijski štabi civilne zaščite objavljajo tekom dneva. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.