Svet
41656 ogledov

Novo glede napada morskega psa v priljubljenem letovišču Slovencev

Morski pes Profimedias
Dogodek je vznemiril na tisoče turistov v Egiptu.

Kot smo poročali, včeraj je prišlo do grozljivega dogodka v priljubljenem letovišču Slovencev v Egiptu, v Hurgadi. Morski pes je le kakih 30 metrov od obale napadel 23-letnega ruskega državljana in ga na grozo številnih očividcev tudi pokončal. Na spleetu so se hitro začeli širiti grozljivi posnetki napada. 

Vest je potrdila tudi ruska tiskovna agencija Tass, poročali so, da gre za 23-letnega Vladimirja Popova. Umrl je v bližini resorta Dream Beach v Hurgadi. Nedolgo po napadu se je oglasilo rusko veleposlaništvo v Egiptu, ki je opozorilo ruske državljane, naj bodo previdni pri kopanju. Plaže v bližini so sicer egiptovske oblasti takoj po napadu zaprle. 

Na spletu se je zatem začel širiti še en posnetek; gre za ujetega morskega psa, ki so ga že pokončali. 

Napadi in preplah tudi lani  

Napadi morskega psa ob plažah v Egiptu niso nič novega; v začetku lanskega julija sta prav tako pri Hurgadi v podobnih napadih umrli avstrijska in romunska državljanka, so takrat potrdile egiptovske oblasti.  

Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so bili pred omenjenimi dogodki redki. V preteklosti so se sicer že zgodili napadi s smrtnim izidom; leta 2018 je bil napad morskega psa tam usoden za češkega turista, leta 2015 in 2010 pa sta umrla nemška državljana.

Gladina morja Posnetek Svet Morski pes pokončal plavalca v priljubljenem letovišču Slovencev morski pes Magazin Video: Trenutek, ko je 100-kilogramski morski pes napadel potapljačico Zaprli vse plaže Svet V priljubljenem kraju Slovencev morski pes ubil Avstrijko

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri 18:06 09.junij 2023.

    Rusi opiti od vodke vidijo morskega psa in rečejo, Oh, kako ljubek psiček...

  • Kmodri 14:32 09.junij 2023.

    Očitno jim dišijo Rusi.

  • norigolobizem 10:12 09.junij 2023.

    -1 rus