Svet
18842 ogledov

Romana Abramoviča naj bi zastrupili

Roman Abramovič Epa
Za nekaj ur naj bi izgubil vid, poročajo mediji.

Ruski milijarder Roman Abramovič in ukrajinski uradniki, ki so se pogajali za premirje med Rusijo in Ukrajino, so po srečanju kazali simptome zastrupitve, poroča Wall Street Journal. Abramovič, oligarh, kateremu očitajo tesne vezi z Vladimirjem Putinom, ter ukrajinski vladni uradniki so po srečanju razvili številne simptome, med drugim rdeče oči, luščenje kože na rokah in obrazu ter nenehno in boleče solzenje.

Abramovič, lastnik britanskega nogometnega kluba Chelsea FC, ki je bil sankcioniran s strani Združenega kraljestva, po poročanju Wall Street Journala že dalj časa obiskuje Moskvo, Lvov, Kijev in druge kraje, kjer si s pomočjo diplomacije prizadeva za premirje.

Čeprav trdnih dokazov, kdo stoji za domnevno zastrupitvijo, ni, Wall Street Journal domneva, da gre za delo privržencev Kremlja, ki nasprotujejo kakršnemu koli dogovoru z Ukrajino.

Stanje oseb, ki naj bi utrpele zastrupitev, se je doslej že izboljšalo, njihova življenja pa naj ne bi bila v nevarnosti, poročajo.

Zahodni uradniki naj bi zdaj poskušali ugotoviti, ali je bila zastrupitev izvedena s kemičnim ali biološkim sredstvom, ali pa naj bi šlo za napad z elektromagnetnim sevanjem. 

Tudi britanski časnik The Guardian poroča, da naj bi Abramovič za nekaj ur izgubil vid, poleg drugih simptomov. Zaradi poškodb so ga oskrbeli v Turčiji. Bellingcat, nizozemski medij, pa poroča, da naj bi do domnevne zastrupitve prišlo med 3. in 4. marcem. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar pantani
    pantani 07:34 29.marec 2022.

    Več kot očitno bi nekdo rad videl,da se vojna v Ukrajini ne konča,kdo,pa verjetno nikoli ne bomo izvedeli!!!

  • Ender3 23:37 28.marec 2022.

    Mene zgodba ne prepriča !

  • jakec1575 21:49 28.marec 2022.

    meni na kotekst in situacijo kaze na mossad. lahko pa da je putin zrtvoval abramovica.