Svet
23579 ogledov

Novo v primeru male Maddie

Maddie McCann Portugalska Epa
Starši izginule deklice upajo, da bodo nemški policisti vendarle prišli zadevi do dna.

Klicatelj z Bavarske

Nemška policija je na sledi skrivnostnemu moškemu, s katerim je Christian Brueckner govoril na noč, ko je izginila mala Madeleine McCann.

Nemška TV oddaja Aktenzeichen XY, podobna ameriški CrimeWatch, kjer sprejemajo klice očividcev, naj bi prejela klic z informacijami, ki so bile po besedah policistov zelo uporabne. Klicatelj naj bi bil Bavarec – tam je nekoč živel tudi Brueckner.

Le malo dokazov zoper Bruecknerja

Za skrivnostno izginotje male Madeleine je sicer Brueckner glavni osumljenec, a tudi Maddiejini starši so priznali, da ne bi bili presenečeni, če bi nemški policisti zaradi pomanjkanja dokazov opustili preiskavo.

Nemški tožilec Hans Christian Wolters pa je McCannovom dejal, da imajo zdaj konkretne dokaze, da je Madeleine umrla. Primer se sicer vleče že 13 let, saj takrat triletne deklice še vedno niso našli.

Prijatelj družine McCann je za MailOnline dejal, da se zdaj "zdi, da bi bilo mogoče izključiti zadnjega osumljenca, ker ni zadostnih dokazov, ki bi ga obtožili, kar bi bilo za nemške oblasti sramotno, a Kate in Gerry McCann ne bi bila povsem presenečena".

dezurni@zurnal24.si

izginotje Madeleine Maddie McCann Po 13 letih Svet To je moški, ki naj bi bil odgovoren za izginotje Maddie McCann?
 

Komentarjev 5
  • anica00 03:59 18.julij 2020.

    Kaj je novega glede Maddie? Novega nič ni, kljub debelem naslovu. Že leto dni premlevajo isto, vedoč da nič ne bodo našli. Naj vzamejo enkrat pod drobnogled starše, kakor so vzeli tega Brùcknerja. Starši namreč še niso oprani krivde.

  • anica00 23:32 16.julij 2020.

    Zakaj bi za nemško policijo bilo sramotno, da ne obsodi osumljenca. Kako naj ga brez dokazov obsodijo? Vedno so obetavni naslovi, potem pa praznina in nič novega. Slučaj spremljam iz začetka. Najprej so bili osumljeni starši. Potem so se zvlekli, ...prikaži večli, vendar obtožba zoper njih še ni ogrožena. Potem je nekaj časa bil mir. Zdaj so toliko navalili , da je prav smešno. Koga ščitijo, ali od česa odvračajo pozornost? Zakaj ne raziskujejo druge slučaje enako? Ostale slučaje hitro razglase za cold case.

  • anica00 23:07 16.julij 2020.

    Imate prav. Meni ta tema tudi pošteno gre na živce. Poskušala sem komentirati pod nemške naslove, pa komentarjev ni.