Svet
41547 ogledov

Novo žarišče na hrvaški obali, v samoizolaciji več deset oseb

Zadar Profimedia

Hrvaški mediji poročajo, da so na območju Zadra odkrili še tri okužbe z novim koronavirusom, ki so vse povezane z obolelo mlado žensko.

Obolela mlada ženska, sicer zdravstvena delavka, je bila pred petimi dnevi na poroki, na kateri je bilo okoli 300 oseb. "Zjutraj je se oglasilo več oseb, ki so bile na tej poroki, imeli so simptome, značilne za bolezen covid-19," je za Index.hr povedal epidemiolog Alan Medić. "Testiral smo jih in vse so bile pozitivne."

Hrvaška plaža Zemljevid Svet Preobrat v dveh dneh, večina hrvaške obale ni več varna

Glede na to, da je bilo na poroku okoli 300 oseb, Medić pričakuje, da se bodo v prihodnjih dneh v ambulanti javljali še drugi bolniki s podobnimi simptomi. 

Dobra novica je, da gre po večini za mlade ljudi z blago klinično sliko, ki vključuje glavobol in povišano temperaturo. 

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Beovićeva: "Če ne bo zaleglo, sledi zapiranje kot marca"

Zadar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Treba je vedeti, da ti mladi ljudje prenašajo virus, ki lahko okuži starejše in bolne," opozarja Medić in vsem, ki so bili na poroki svetuje, da v naslednjih dneh nosijo maske in ne širijo bolezni. V samoizolaciji je trenutno 40 oseb, ki so bile na sporni poroki. "Na žalost smo po vdoru koronavirusa v biogradsko bolnišnico dobili novo žarišče v zadarski županiji."

Nacionalni urad za civilno zaščito je sicer danes sredi dneva sporočil, da so na Hrvaškem v zadnjih 24 urah zabeležili 53 novih primerov okužb s Sars-Cov-2. Število aktivnih primerov na Hrvaškem je trenutno 934. 

Voidokilia, Peloponnese, Grčija Svet Kam na dopust? To so najbolj varne in najbolj nevarne države

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, so odkrili skupaj 3325 pozitivnih oseb. 114 oseb je umrlo, 2277 si je po bolezni covid-19 opomoglo. V samoizolaciji je trnutno 4539 oseb.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • darko16 23:44 09.julij 2020.

    Zakaj bi zapirali meje da se unici gospodarstvo.ko se bo, bojo rekli tak zdaj pa se mora vsak ukuzit vsa populacija.na zdravilo pozabite. Ker bojo po njem stranski ucinki kot proti gripi.to bo trba prebolet.na starejse pa pazit da ne ...prikaži več hodijo v trgovine po nepotrebnem

  • Avatar Krilestessa
    Krilestessa 01:45 09.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Xmiss.pw