Svet
7892 ogledov

Obilni sneg in deževje, tisoči brez elektrike

Sneg na cesti
Vreme še vedno povzroča številne preglavice.

Nekaj manj kot 40 tisoč gospodinjstev je bilo po burni noči z obilnimi tudi snežnimi padavinami na nekaterih območjih Francije še vedno brez elektrike.

Najbolj je prizadelo pokrajine Auvergne in Rona - Alpe, poročajo francoski mediji. Včeraj je bilo brez elektrike kar 195 tisoč gospodinjstev.

Številke ne obsegajo območje Korzike, s katero upravlja druga distribucijska družba. Na otoku je včeraj po prehodu nevihte Adrian brez elektrike ostalo štiri tisoč gospodinjstev.

Poleg tega, da je zaradi slabega vremena na tisolče domov ostalo brez elektrike, so bile številne težave tudi v cestnem prometu.

Sneg na cesti Zimsko Svet V snegu obtičalo 950 avtomobilov

Pri nas že sanacija

Medtem po ujmi, ki je v Sloveniji najbolj prizadela vas Jelendol v občini Tržič in jo praktično odrezala od sveta, že potekajo popravila. Na suh in lep dan poteka intenzivna sanacija, je za STA pojasnil tržiški župan Borut Sajovic. Dostop do vasi Jelendol skušajo vzpostaviti s severne strani, že včeraj pa so prebivalcem zagotovili elektriko, vodo in hrano.

Neurje je največ škode povzročilo v Podljubeljski dolini in dolini Jelendol. Cesta do vasi Jelendol je uničena, močno poškodovan pa je tudi naravni rezervat Dovžanova soteska.

Za 187 prebivalcev vasi Jelendol so v torek uspeli vzpostaviti mobilni signal in elektriko. Najnujnejše prebivalcem dostavlja tudi helikopter Slovenske vojske. Proti vasi danes že vzpostavljajo dostop s severne strani. "Tako bosta omogočena dostop in intervencija, žal po bistveno daljši poti," je pojasnil tržiški župan Sajovic. Ocenjuje, da bo interventni dovoz vzpostavljen v nekaj dneh.

Tržič ujma Ujma Slovenija Vas popolnoma odrezana od sveta, do njih s helikopterjem Dež Napoved Slovenija Takšno bo vreme za praznike in prihodnji vikend

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • PPiikkaa 08:31 02.november 2018.

    Na vprašanje, kateri sneg, je odgovor, obilni sneg. Na vprašanje kakšen sneg, je odgovor, obilen sneg. Pravilen (ne pravilni) odgovor je torej "obilen" sneg.