Svet
1910 ogledov

Obisk "Trumpove dežele"

Donald Trump na Floridi Epa
Trump s soprogo na po orkanu uničenem območju.

Ameriški predsednik Donald Trump se je včeraj osebno prepričal v "popolno uničenje", ki ga je na severozahodu Floride za seboj pustil orkan Michael. Skupaj z Melanio je delil steklenice z vodo v centru za pomo v Lynn Havenu, mestu z okrog 18,5 tisoč ljudi, ki se nahaja v bližini panama Cityja. "Videti to uničenje na svoje oči je zelo težko. Uničenje je popolno," je komentiral Trump.

Orkan Michael je zahteval najmanj 18 življenj v štirih ameriških zveznih državah. Severozahod Floride je prizadel prejšnjo sredo; kot poročajo z območja, gre za eno najmočnejših neviht, ki so jih kdajkoli zabeležili v kontinentalnem delu Združenih držav Amerike.

"Trumpova dežela"

Trumpov obisk Floride je bil predvolilno obarvan, poroča STA, saj ga je ves čas spremljal guverner Rick Scott, ki se na kongresnih volitvah 6. novembra bori za senatni sedež demokrata Billa Nelsona. Ankete med obema so tesne, po vsaki naravni ujmi, ki zahteva zvezno pomoč, pa Scottu podpora raste, ker lahko računa na Trumpa.

Trump je hvalil "izjemno delo" Scotta in prebivalcem Floride razlagal, da imajo odličnega guvernerja.

Donald Trump na Floridi | Avtor: Epa Epa

Severozahodni del Floride, ki ga je prizadel Michael, je tako imenovana "Trumpova dežela", saj je tam z veliko prednostjo premagal demokratko Hillary Clinton. Zaradi tega je bil obisk prizadetega območja precej sproščen, celo razigran, prebivalci niso nergali, ampak so prosili za fotografiranje s Trumpom in prvo damo ZDA ter ju vabili na piknike, še poroča STA.

Melania Trump v Egiptu Osebna vprašanja Svet Melania novinarjem priznala. Bo Donald besnel? Donald Trump na konferenci NRA Svet Dramatično opozorilo človeka, ki je Trumpa pripeljal na oblast

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • miki1234 09:35 16.oktober 2018.

    "Uničenje je popolno" ?

Sorodne novice