Svet
180 ogledov

Objavljen posnetek eksplozije mega ameriške bombe

bombnik MC-130 Profimedias
Po zadnjih podatkih so v četrtkovem napadu ZDA na upornike Islamske države na vzhodu Afganistana umrlo 94 članov IS. Američani so v napadu odvrgli najmočnejšo nejedrsko bombo. Zdaj je objavljen tudi posnetek eksplozije.

Bomba z močjo 11 ton TNT, ki v dolžino meri nekaj več kot 9 metrov in tehta nekaj več kot 10 ton, je povsem uničila mrežo tunelov, ki jih uporablja Islamska država, so sporočili iz afganistanske vlade, kjer so ovrgli možnost žrtev med civilisti.

Bomba GBU-43/B, poimenovana "mati vseh bomb" je v četrtek zvečer padla na oporišče IS-a v okrožju Ašin, v pokrajini Nangarhar. Tiskovni predstavnik Pentagona Adam Stump je potrdil, da so to vrsto bomb tokrat prvič uporabili v boju. Odvrgel jo je bombnik tipa MC-130.  Pentagon je potrdil, da so operacijo načrtovali več mesecev. Ob tem pa niso razkrili, ali se je načrt začel odvijati že v času administracije Baracka Obame. 

Naredili so so z namenom zastraševanja sovražnikov in razčiščevanja velikih površin. Gre za največjo nejedrsko bombo, ki so jo kdajkoli uporabili, ameriška vojska pa je zdaj objavila tudi posnetek eksplozije.

Komentarjev 7
  • MihaPu 22:03 17.april 2017.

    Novica je, da je baje umrlo 32 teroristov in ne 94, torej v razvoj te bombe je bilo vloženo cca. 110 miljonov dolarjev, torej en terorist je vreden 3.4 miljone dolarjev, medtem ko Slovenci nismo vredni v največji nuji socialne ...prikaži več pomoči niti 220 eur, isisovci in migranti pa imajo 1900 eur mesečno. Še terorist je veliko več vreden od nas.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:42 17.april 2017.

    Rusi bi morali na Washington odvreči eno carsko bombo!

  • Ferluci 11:45 17.april 2017.

    bombe imajo, nimajo pa kruha. Tako je bolj ali manj povsod v komunističnih diktaturah.