Svet
11062 ogledov

Objavljen posnetek mučenja

Jamal Khashoggi Epa
Turški časnik na spletni strani objavil posnetek mučenja savdskega novinarja.

Časnik Habertürk je na svoji spletni strani danes objavil prve zapise izjav z domnevnih posnetkov savdskega novinarja Džamala Hašodžija, preden so ga umorili na savdskem konzulatu v Istanbulu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Izpustite mojo roko! Kaj mislite, da se greste," je med drugim ena od Hašodžijevih izjav, ki so domnevno zabeležene na sedemminutnem posnetku. Hašodžija so domnevno sprejele štiri osebe, ena od njih ga je zagrabila za roko, takoj ko je stopil v konzulat, še piše turški portal.

"Izdajalec!"

Četverica je novinarja odvedla do t. i. enote B na konzulatu, kjer so se jim pridružili še tri osebe, med njimi po pisanju Habertürka tudi Maher Abdulaziz Mutreb, ki naj bi vodil 15-člansko ekipo. Še eno osebo so identificirali kot generalnega konzula Mohameda al Otajbija.

"Izdajalec! Odgovarjal boš za svoja dejanja," je po pisanju časnika domnevno dejal Mutreb. Preostanek posnetka je med drugim poln različnih zvokov prerekanja in mučenja.

Zahtevajo smrtne kazni

Zaradi umora Hašodžija je savdski državni tožilec prejšnji teden zahteval smrtno kazen za pet Savdijcev. Še enajst od skupno 21 ljudi, ki so jih prijeli zaradi povezav z umorom savdskega novinarja na savdskem konzulatu v Istanbulu 2. oktobra, pa so obtožili.

Ob tem pa je savdski državni tožilec izključil vpletenost prestolonaslednika Mohameda bin Salmana v umor. Ameriška obveščevalna agencija Cia sicer meni, da je umor naročil prav on.

Donald Trump na konferenci NRA Sankcije Svet Prvi Trumpov konkreten odgovor glede savdskega novinarja Jamal Khashoggi Grozljivo Svet So to storili s posmrtnimi ostanki novinarja?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • carmen 23:39 20.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam šef. Evo, kar sem pocel >>>>>> www.WebJob33.Com

  • Laznivi 19:34 20.november 2018.

    Smrtno kazen bodo dobili ker so ukaz princa izvedli totalno salabajzersko in ne zato ker so ga pospravili.

  • despina 14:56 20.november 2018.

    Verjetno ima CIA kar prav.