Svet
50487 ogledov

Objavljene fotografije ruske zveri, na katero je Ukrajina odprla lov

Ruski vojak Socialna omrežja
Identificirali so ruskega vojaka, ki je kastriral kasneje umorjenega ukrajinskega vojnega ujetnika. Med mučenjem so krvniki klicali žrtvino ženo.

Potem, ko je na socialna omrežja prišel grozljiv posnetek kastracije ukrajinskega vojnega ujetnika, so zdaj sledile še fotografije ruskega vojaka, ki naj bi dejanje storil. 

Gre za 39-letnika, ki je doma iz avtonomne republike Kalmikije pri Kaspijskem morju na meji z Dagestanom. Pripada t. i. vojaški enoti Brijanka SSSR, ki naj bi v minulih mesecih bojevanja v Ukrajini zagrešila že številne zločine, znana pa je po izredni brutalnosti. Pripadniki skupine so bili v preteklosti fotografirani med nacističnim pozdravljanjem. 

Ukrajinska vojna Grozljivo Svet Video kastriranja ukrajinskega vojaka šokiral svet

Ruski vojak | Avtor: Socialna omrežja Socialna omrežja

Ukrajinski viri poročajo, da je bil 39-letnik do vstopa v vojsko v glavnem mestu pokrajine Elista običajen mehanik, ki se je povrh zapletel s policijo zaradi finančnih goljufij, poroča Daily Mail. 

Vojaka so identificirali na podlagi primerjave videoposnetkov. S svojo značilno zunanjo podobo s klobukom, verižico in insignijami se je namreč že pojavil v reportaži ruske televizije (na posnetku spodaj). Ta je kazala pripadnike enot čečenskega voditelja Ramzana Kadirova, kako preverjajo ostaline tovarne Azot v Severnodonecku. Z objavo identitete oziroma fotografij vojaka je ta postal najbolj iskana tarča med ruskimi vojaki. 

Vladimir Putin Dimitrij Konopljev Svet Umrl Putinov ključni mož, Kijev slavi

Bolni posnetki izživljanja

Na videoposnetku kastriranja, ki se je v minulih dneh pojavil na socialnih omrežjih, je videti ruskega vojaka v omenjeni obleki, ki se v rokavicah in z nožem približa ob tla stisnjenemu ukrajinskemu ujetniku in mu odreže genitalije. Te nato kaže v kamero.

Ostali prisotni vojaki se ob tem zabavajo, v drugem videu je celo prikazano, kako kličejo po telefonu žrtvino ženo. Spet v tretjem videu pa je vidno, da žrtev tisti večer ustrelijo v glavo in truplo vlečejo z vrvjo po ulicah.

Kje in kdaj natančno je bilo grozodejstvo posneto, ni znano. Videoposnetki delujejo avtentično.

O obsegu brutalnosti ruskih vojakov v Ukrajini se je svet prvič resno zavedal s prizori v mestu Buča v bližini Kijeva, kjer so našli dokaze načrtnega terorja nad lokalnim prebivalstvom z mučenji, posiljevanji in eksekucijami. Enota, ki se je umaknila iz Buče, je bila kasneje odlikovana s strani ruskega predsednika Vladimirja Putina. Ukrajinsko tožilstvo zbira dokaze o več kot 14 tisoč ruskih zločinih v petih mesecih vojne. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 47
  • rd2dmk2 08:38 31.julij 2022.

    za razmislek za vso mladež .. pejte mal v arhive vietnamska vojna in "slavne" fotke. po drugi strani .. nisem zasledil da bi ukrajina bila v oboroženih konfiktih z sosednimi državaami.glede rusije in njene predohnice CCCP pa, bi lahko čehi ...prikaži veči nekaj povedali pa madžari, celo poljaki, od čečenov, afganistancev in ostlih pa nebi.. siscer pa.. zakaj je že nastal goli otok ? no da vidim vaše odgovore !

  • janči 18:20 30.julij 2022.

    Vsepovsod se najdejo kakšne črne ovce in tako je tudi v tem primeru. Ampak nikoli, res nikoli se ne ve, kaj je res in kaj ne, razen, če se da dokazati. V tej vojni je pa ogromno neznank, ki najbrž ...prikaži več ne bodo nikoli doživele razkritja.

  • Petra_56 17:23 30.julij 2022.

    Uhh.. danes so Ukrajinci ubili 50 svojih vojakov, med raketiranjem zapora za vojne ujetnike. Ukrajinci delajo največje vojne zločine in tudi pokol v "BUČI" lahko pripišemo njim, ker so imele žrtve na rokah bel trak, kar je znak, da so ...prikaži več podpirali Rusijo. Se mi pa zdi, da Elenskemu že tiktakajo zadnje minute, ker v paniki dela vse bolj nepremišljene poteze in, če me občutek ne vara, ga bodo sami Ukrajinci odstranili s položaja..