Svet
2567 ogledov

"Rusi so nam povedali, da nimajo nič s tem"

Odesa raketni napad Epa
V soboto je bilo v raketnem napadu uničeno pristanišče v Odesi.

Sobotni raketni napad na Odeso se je zgodil le dan po tem, ko sta Kijev in Moskva po večmesečnih pogajanjih podpisala sporazum, katerega namen je ublažiti svetovno prehransko krizo.

Po navedbah ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega je napad na Odeso pokazal, da Moskva ne more držati svojih obljub. Turčija je v soboto sicer sporočila, da Rusija zanika kakršen koli napad na pristanišče.

"Rusi so nam povedali, da nimajo prav nič s tem napadom in da zelo natančno preučujejo zadevo," je dejal turški obrambni minister Hulusi Akar.

Odesa raketni napad | Avtor: Epa Epa

"Ta napad vzbuja resen dvom v verodostojnost ruske zavezanosti včerajšnjemu dogovoru in spodkopava prizadevanja Združenih narodov, Turčije in Ukrajine pri zagotavljanju ključne hrane na svetovnih trgih," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP navedel ameriški državni sekretar Antony Blinken.

Ukrajina ukrajina Svet "Ti lopovi z eno roko podpisujejo dogovore, z drugo pa usmerjajo rakete"

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova je danes na Telegramu objavila, da je raketni napad na Odeso uničil ukrajinsko "vojaško infrastrukturo".

"Rakete kalibr so v zelo natančnem napadu uničile vojaško infrastrukturo v pristanišču Odesa," je objavila Zaharova in dodala, da je bil uničen ukrajinski patruljni čoln.

Ukrajinska vojska je sporočila, da je njena zračna obramba sestrelila dve raketi, še dve pa sta v soboto zadeli pristanišče.

Odesa raketni napad | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 4
  • Idioti 22:43 24.julij 2022.

    Kaj je zdaj tu narobe ? So zadeli UA vojno ladjo ? SO !!! In v čem je sedaj problem ?

  • ico8 15:28 24.julij 2022.

    Dober naslo, od vedno sem vedel, da babuske ne vedo kaj delajo! Njihov radbibilcar je pa tako ali tako bolj zamegljen v piskru na glavi kot tisti drugi revcek iz one strani oceana!!!