Svet
14 ogledov

Oblasti prepovedale parado ponosa

parada ponosa beograd 2010 EPA
Srbski svet za nacionalno varnost je danes prepovedal za nedeljo napovedano parado ponosa. . Patriarh Irinej je napovedano parado označil za "parado sramu."

Ekstremisti naj bi pripravljali večje izgrede v več predelih Beograda, da bi tako razpršili delovanje policistov. Potem naj bi pričeli s požigi sedežev strank vladajoče koalicije, sedežev tujih podjetij, v javnih garažah pa naj bi tudi zažigali gume na avtomobilih.

To naj bi po poročanju B92 pisalo o ocenah ogroženosti, na podlagi katerih je svet za nacionalno varnost prepovedal vse javne shode ta konec tedna.

"Državni organi morajo pokazati, da je država močnejša od nasilnikov in da opravlja svojo funkcijo," je pred prepovedjo povedal eden od predstavnikov organizacijskega odbora parade Goran Miletić.

Parado obsodil tudi patriarh

Danes pa se je oglasil tdi patriarh Irinej. Parada bo po njegovih besedah zasenčila "tragično stanje Srbov na žalostnem Kosovu in Metohiji."

"Sprašujemo se, koga bo srbska policija ščitila in varovala? Skupino, ki svoje manjšinjske poglede vsiljuje drugi, ogromni večini, k i ne deli in ne sprejema njihovega dojemanja smisla življenja in človeške svobode," je na spletni strani srbske pravoslavne cerkve zapisal patriarh Irinej.

Komentarjev 18
  • gec 14:55 02.oktober 2011.

    golazen blizu sebe pusti tvoja žena ki živi s tabo,res je revica,jo bom pa jaz zadovoljil(žal spet).

  • privat 12:58 02.oktober 2011.

    ne trofazni nisem sajko...vem da je laž vse kar trofazni ljudje rečejo ..in tega se tudi vi zavedate...mar ni laž?? .!! Na moji ženi,mami...mi smo osveščeni ,da je golazen- golazen,in reci mi kdo bi pustil golazen blizu sebe??'....osveščen človek??..Res pa ...prikaži več je to da vsako golazen očisti kaka nevihta...ti je znano OLUJA

  • gec 17:00 01.oktober 2011.

    moj fotr na tvoji mami,jaz na tvoji ženi.a boš to še 100 krat vprašal,te rajca,si ga šibaš?