Svet
55 ogledov

Oče bombaša: "Moj sin je pravi angel“

Anzor Carnajev Reuters
Oče Džoharja in Tamerlana Carnajeva Anzor je dejal, da verjame, da so krivdo za bombni napad na bostonskem maratonu njunima sinovoma podtaknile tajne službe. V solzah je izrazil zadovoljstvo, ko je izvedel, da je po prijetju Džohar živ, že pred aretacijo pa je za rusko agencijo Interfax dejal, da sta sina kriva zato, ker sta muslimana.

"Zakaj so ubili Tamerlana. Ujeti bi ga morali živega. Mlajši je študiral medicino, moral bi biti nevrokirurg. Za praznike bi se moral vrniti domov," je dejal Anzor Carnajev.

Oče domnevnih bombašev je za mlajšega sina dejal, da je uspešen in pameten, ter da je pravi angel, mati Zubeidata pa je prepričana, da so njenima sinovoma vse skupaj podtaknili: "Sinova sta nedolžna," in dodala, da se doma nikoli niso pogovarjali o terorizmu.

Rekli so, da se ju bojijo

"FBI je moja sinova nadzirala pet let. Vedeli so, kaj delata, vedeli so katere spletne strani obiskujeta. Prihajali so domov in se pogovarjali z menoj" je dejala mati, ki naj bi ji agenti FBI-ja povedali, da je nevaren vodja in da se ga bojijo. "Če so vedeli za vsak njegov korak, če so vedeli, da obiskuje ekstremistične spletne strani, če so se ga bali," kako potem niso bili sposobni preprečiti bombnega napadam," dodaja in pravi, da so jima zagotovo vse skupaj podtaknili.

V šoku so tudi drugi člani družine in znanci. Stric domnevnih napadalcev Alvi Carni je dejal, da sta se brata v ZDA preselila leta 2000. "Naši družini nista v dobrih odnosih. Ne morem verjeti, kaj sta naredila. To je norost," je dejal stric, ki ni našel besed, kako opisati tragedijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.