Svet
14 ogledov

Ujet je! Terorja je konec!

Lov na bombaša
1/8
Reuters
Ameriška policija je po celodnevnem lovu na za osumljencem za ponedeljkov bombni napad na cilju bostonskega maratona le prijela drugega bombaša, 19-letnega Džoharja Carnajeva. Ta naj bi bil hudo ranjen in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje. Prvi bombaš je že pred tem umrl.

Drugi osumljenec za ponedeljkov bombni napad na cilju bostonskega maratona, 19-letni Džohar Carnajev, se je po celodnevnem policijskem lovu zatekel v čoln na dvorišču ene od hiš v predmestju Bostona Watertown. Območje so ob pomoči enote specializirane za bombe, saj so sumili, da ima Carnajev pri sebi eksploziv, obkolile močne policijske sile.

Priče poročajo, da so se od tam slišali streli in eksplozije, osumljenca pa je po dveurni izmenjavi ognja zajela skupina pripadnikov FBI. Kot je zatrdil poveljnik bostonske policije Ed Davis, se z osumljenim niso mogli pogajati o predaji, ker "ni komuniciral".

Pri Bostonski policiji so preko Twitterja nemudoma sporočili: "UJET JE!!! Lova je konce. Preiskava je končana. Konec je s terorjem. Pravici je zadoščeno". Po prijetju je na bostonske ulice prišlo na stotine ljudi, ki so olajšano vzklikali "ZDA, ZDA!" Ameriški predsednik Barack Obama je napovedal podrobno preiskavo dogajanja. "Preiskali bomo vse morebitne povezave, ki bi jih lahko imela terorista in nadaljevali bomo vse potrebne ukrepe za varnost naših ljudi," je dodal.

Starejšega brata 26-letnega Tamerlana Carnajeva je policija ubila med spopadom ponoči v četrtek. Čečenska brata sta osumljena, da sta v ponedeljek razstrelila dve bombi, ki sta ubili tri osebe, 183 pa ranili.

Več sledi ...

Komentarjev 9
  • albert 09:43 20.april 2013.

    Kabala???Primitivci!

  • BenX 08:47 20.april 2013.

    če bi bla bomba jedrska, bi bilo to sran** vsaj zanimivo spremljat. (glede na to, da se mi američani nebi preveč smilili) zdaj pa... trije mrtvi ali kolko že in cel teden taka panika? halo? "slovenski" mediji?? ko je v ...prikaži več iraku ali afganistanu dnevno ubitih 10 ljudi ali več za posledicami AMERIŠKIH bomb pa kaj?

  • mr.big 08:45 20.april 2013.

    Američani expresno dobijo dva terorista, ki jih je bilo moč iskati kot iglo v senu. Tri dni so potrebovali, da so spucali dva omejenca. Bravo USA !!! Naši pa niso mogli enega zamaščenega varnostnika najt z 1 mio eur ...prikaži več v žaklu ?!?!?!??! Hahahahahahhahaha !!!!!