Svet
6390 ogledov

Očeta med vožnjo infarkt, to je storil sedemletni sin, ki je bil v avtu

Italijanska policija - fotografija je simbolična Epa - fotografija je simbolična
To kar je storil sedemletnik je neverjetno. Njegova mati ne misli tako ... Vredno branja in delitve med starši.

"Pomemben je odnos, ki ga moramo imeti do pametnih telefonov. Svojim otrokom jih moramo opisati kot učinkovito orodje za mnoga pozitivna dejanja," je komentirala mamica otroka.

Očetu v hipu umaknil stopalo s stopalke za plin

V Italijanskem Bolzanu je 58-letnik med vožnjo doživel srčni infarkt, poroča il Corriere del Trentino. Z njim v avtu je bil sedemletni sin, ki se je, ko je videl, da je očetu postalo slabo in se je zgrudil na volanu, moškemu v hipu vrgel na noge. Nogo je umaknil s stopalke za plin. Nato je z roko pritisnil na zavorni pedal in potegnil ročno zavoro. Ko je zavaroval vozilo, je vzel očetov telefon in poklical številko 112. 58-letnika so rešili in je zdaj bolje. 

Dogodek se je zgodil 15. avgusta malo po 17. uri, med klicem na številko 112 pa je otroku uspelo sporočiti tudi točen položaj, kje sta z očetom. Reševalno vozilo, zdravstveni avto in občinsko redarstvo so prispeli v nekaj minutah; moškega so na kraju oživljali in nato prepeljali v bolnišnico San Maurizio v Bolzanu. Zdaj je izven nevarnosti.

"Kako je otrok vedel, da v takšnih situacijah pokliče 112? Večkrat sem mu razložila. Pogosto sva skupaj gledala filme. Videla sem prizore in opozorila na pravilen odnos v nujnih primerih. Ne želim, da imate mojega otroka za junaka. V tej zgodbi je pomemben odnos, ki ga moramo imeti do pametnih telefonov. Svojim otrokom jih ne smemo opisovati kot absolutno zlo, temveč jim razložiti, da so lahko učinkovito orodje za številna pozitivna dejanja. Tudi reševanje življenja, kot dokazuje dogajanje 15. avgusta. Odzivi zdravnikov in občinskih redarjev so mi dali razumeti, da se soočamo z nenavadnim položajem, a ne bi smelo biti tako," je komentirala otrokova mati.

dezurni@styria-media.si

Tesla X Plaid Video in test Avto Video: Kako smo v treh sekundah z družinskim avtom pospešili do 100 km/h Camila Alves Matthew McConaughey Magazin Tako grdo se je mama Matthewa McConaugheyja obnašala do njegove žene
Komentarjev 1
  • Kmodri 06:51 25.avgust 2023.

    Vsaka čast malemu! Pravi mali. Heroj!