Svet
2729 ogledov

Od danes gorivo na Hrvaškem občutno cenejše kot pri nas

Hrvaška Ina bencinska črpalka Facebook
Naši južni sosedi bodo jeklene konjičke napolnili za manj denarja.

Na Hrvaškem od danes veljajo nove cene bencina in dizla, ki so precej nižje od cen pogonskih goriv v Sloveniji. Tako bencin kot dizel sta se po odločitvi hrvaške vlade pocenila za osem centov na liter. Liter bencina bo v naslednjem 14-dnevnem obdobju stal 1,32 evra, liter dizla pa 1,23 evra. Slednje je za skoraj 20 centov manj kot v Sloveniji.

Za osem centov na liter se je pocenil tudi modri dizel, ki ga uporabljajo v kmetijstvu. Njegova cena od danes znaša 0,73 evra.

Če ne bi bilo vladnih ukrepov in bi trgovci maloprodajne cene lahko oblikovali prosto, bi cena bencina od danes znašala 1,55 evra na liter, cena dizla pa 1,45 evra na liter, je po ponedeljkovi dopisni seji sporočila hrvaška vlada.

Liter bencina v Sloveniji od danes medtem stane 1,39 evra, liter dizla pa 1,42 evra. Te cene bodo veljale do vključno 22. maja. Na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah medtem cene trgovci določajo sami.

Komentarjev 7
 • Avatar omega_v6
  omega_v6 13:57 09.maj 2023.

  Ja Hrvati lahko nižajo cene saj nimajo Nike in njenih lenuhov pa Jenula ter brezdelnežev!! Najbolj so pa Hrvati srečni,da nimajo Golobnjaka ,da bi jemal delavcem in polnil žepe lenuhom!! Seveda smo si sami krivi edino kaj lahko je,da plešemo!!

 • Avatar Zoran
  StarMačk 13:17 09.maj 2023.

  Boste povedal kakšna bo cena v turistični sezoni!? Sicer pa, če nimaš več kot 20-25 km do prve črpalke čez mejo izvoli, še posebno, če voziš dizla, drugače pa se računica z vsakim kilometrom manjša. Sicer pa ob meji z ...prikaži več Italijo živijo naše črpalke od Italijanov in na podobno bodo nekaj pokasirale tudi hrvaške od Slovencev živečih v obmejnem pasu.

 • Gandi123 13:11 09.maj 2023.

  Če ne bi bilo vladnih ukrepov, bla, bla, bla, bi bilo gorivo po max 0.5€. Tako pa nas odirajo z davki, trošarinami, taxami....