Svet
19849 ogledov

Oglasila se je mama ubite Nemke

Shani Louk Profimedia
Vse do zadnjega je bila prepričana, da je hči še živa.

Mama nemško-izraelske mladenke, katere smrt je bila potrjena včeraj, je dejala, da je našla nekaj olajšanja v dejstvu, da njena hči "ni trpela" in je bila verjetno ubita v prvih dneh napadov Hamasa, poroča NY Post.

23-letna tetovatorka je postala simbol groze Hamasovega presenetljivega napada na festival blizu kibuca Re'im, potem ko je videoposnetek njenega telesa kot trofejo vozil po ulicah Gaze postal viralen.

Njena mati Ricarda je sprva mislila, da je njena hčerka preživela napad in je bila nezavestna, ko so jo vozili skozi območje Gaze. Zdaj pravi, da verjame, da je bila Shani ubita istega dne, ko je Hamas izvedel svoj nenadni napad, verjetno s strelom v glavo."Vsaj trpela ni," je v pogovoru za RTL povedala mama.

Povedala je, da trupla njene hčerke še niso našli, so pa našli kos lobanjske kosti in ga poslali na testiranje DNK, ki je potrdilo, da je njeno. Izraelski predsednik Isaac Herzog je v ponedeljek potrdil, da se DNK, najden na fragmentu lobanje, ujema.

"To pomeni, da so ji te barbarske, sadistične živali preprosto odrezale glavo, medtem ko so napadale, mučile in ubijale Izraelce," je Herzog povedal za nemški časopis Bild. "To je velika tragedija in njeni družini izrekam globoko sožalje," je dodal.

Vsak dan nove žrtve

V izraelskem napadu na begunsko taborišče Džabalija na severu Gaze je bilo danes medtem ubitih najmanj 50 ljudi, še okoli 150 je ranjenih, so sporočile tamkajšnje palestinske oblasti. V Gazi še naprej potekajo intenzivni spopadi med izraelskimi silami in Hamasom, pri čemer Izrael trdi, da je ubil več deset pripadnikov te oborožene skupine.

Vodja civilne zaščite v Gazi je opozoril, da je bilo taborišče popolnoma uničeno. "Na območju živi na stotine državljanov. Okupacijske zračne sile pa so to okrožje uničile s šestimi bombami ameriške izdelave," je dejal.

Ob tem je mednarodno skupnost pozval k takojšnjem ukrepanju, da ustavi Izrael, preden bo prepozno, poroča katarska televizija Al Jazeera. Sklad Združenih narodov za otroke Unicef pa je danes opozoril, da je območje Gaze postalo pokopališče za tisoče otrok in pozval k takojšnji humanitarni prekinitvi ognja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Kmodri 22:40 31.oktober 2023.

    Lepota ni jamstvo za preživetje!

  • Kmodri 22:40 31.oktober 2023.

    Na nepravem mesto ob nepravem trenutku...žal!

  • jakec1575 21:02 31.oktober 2023.

    Med tem ko si je užaloščeni veleposlanik izraela v Un pripel rumeno zvezdo so objavili plan obveščevalcev v izraelu, kako bodo preselili 2,3 mio palestnicev na Sinaj. Izbrani narod, ki je potegnil napacen nauk iz lastnega genocida. pravi preziveli iz ...prikaži več kolokavsta se borijo proti netanjahuju.