Svet
42838 ogledov

Opozorila in hude vremenske težave na Hrvaškem

Hrvaška vreme Pixsell
Hrvaško so sinoči zajele obilne padavine, ki se danes nadaljujejo. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je zaradi močnega vetra izdal opozorila za celotno jadransko obalo, najslabše vremenske razmere pa napoveduje za osrednji in južni del Dalmacije.

Ceste so mokre in spolzke v večjem delu države, v Gorskem kotarju in Liki pa je ponekod na cestišča razmočen sneg. Zaradi nizkih temperatur je mogoča poledica, v notranjosti države pa megla zmanjšuje vidljivost, so sporočili iz podjetja Hrvatske autoceste (Hak).

Hak opozarja voznike, naj upoštevajo varnostno razdaljo, prilagodijo hitrost razmeram na cesti in uporabljajo zimsko opremo.

Padavine na Hrvaškem se bodo čez dan lahko okrepile, še posebej ob obali. Težave bo povzročal tudi močan veter, zato je DHMZ za Dalmacijo izdal oranžno opozorilo, za preostale dele obale pa rumeno. Nevihtne oblake bo spremljal močnejši dež in veter. 

V gorskih krajih, predvsem v višjih legah, bosta po napovedi DHMZ naletavala sodra in sneg.

 

 

Sneg tudi ob obali severnega Jadrana

Jutri bo na Hrvaškem pretežno oblačno z občasnimi padavinami. V gorskem področju bo padal sneg, ki se bo ob postopnem zniževanju temperature zraka razširil tudi po nižinah. Sneg lahko pričakujejo tudi ponekod ob obali severnega Jadrana.

Rdeči alarm za jug Hrvaške

Na jugu Hrvaške je vreme še vedno zelo nevarno. Razglašena je visoka stopnja ogroženosti zdravja, prav tako obstaja velika nevarnost poškodbe obalne infrastrukture.

Hrvaška vreme | Avtor: Pixsell Pixsell
DHMZ zaradi tega svetuje, naj se občani izogibajo potovanjem in zadrževanju v bližini nevarnih obalnih območij. 

Ališer Usmanov, jahta Svet Svet S Hrvaške nepojasnjeno izginila jahta Putinovega prijatelja Potres Slovenija Potres v Zagrebu: Slišalo in čutilo se je tresenje in ropotanje
Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 14:44 18.januar 2023.

    Vsako leto je tam ko vreme znori,voda dere kot slap.V živo videl ko je iz sv,Roka proti Paklenici iz avtoceste drla voda kot da je reka,po nekaj urah pa kot da se ni nič zgodilo,spet vse lepo.Taka je Dalmacija ,večinoma ...prikaži veča lepo ,ko pa je slabo je pa orng