Svet
19208 ogledov

Osveženi podatki okužb na Hrvaškem

Hrvaška plaže korona PrtScr Whatsupcams
Hrvaška civilna zaščita je objavila najnovejše podatke glede okužb z novim koronavirusom.

V zadnjih 24-tih urah so na Hrvaškem zabeležili 57 novih primerov okužb z virusom SARS-CoV-2, število trenutno aktivnih primerov bolezni covid-19 v naši južni sosedi je 842. Med njimi je 93 pacientov v bolnišnicah, na respiratorjih so štirje. Od včerajšnjega dne Hrvati niso zabeležili nove smrtne žrtve zaradi novega koronavirusa. 

Od 25. februarja, odkar so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe pa do današnjega dne je uradno obolelo 3151 ljudi, 113 jih je umrlo. V samoizolaciji je na Hrvaškem trenutno 4801 človek. Do današnjega dne so skupno testirali 85.410 aljudi, 1244 v zadnjih 24-tih urah. 

Največ novih okužb so spet zabeležili v Zagrebu, kjer je bilo na testu pozitivnih 25 ljudi, deset so jih odkrili na območju Vukovarja, sedem na območju Osijeka, šest na širšem območju Zagreba. 

Okužba maska covid virus Razvpita poroka Svet Razvpita "korona" poroka: neznosen pritisk na udeležence, naj lažejo

Volitve v znamenju epidemije 

Na Hrvaškem danes potekajo parlamentarne volitve, na katerih bo nekaj več kot 3,8 milijona volilnih upravičencev izvolilo 151 poslancev sabora. Volišča so se odprla zjutraj ob 7. uri, volitve pa potekajo v znamenju epidemije novega koronavirusa, ki se na Hrvaškem v zadnjih dneh znova hitreje širi.

Zaradi nevarnosti okužbe na voliščih veljajo strogi epidemiološki ukrepi. Volivci morajo pri vstopu na volišče razkužiti roke, priporočeno je nošenje maske, ki jo sicer morajo sneti ob preverjanju identitete.

Covid-19, Hrvaška | Avtor: epa Covid-19, Hrvaška epa

Volivce, ki na volišča vstopajo posamično, so tudi pozvali, naj s seboj prinesejo kemične svinčnike, s katerimi bodo izpolnili glasovnice, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Obvezno pa je nošenje mask za člane volilnih komisij.

Glasovanje izven volišč so omogočili tudi več sto okuženim volivcem, pa tudi nekaj tisočem, ki so v samoizolaciji. Željo glasovati je izkazalo približno 500 volivcev, ki so v samoizolaciji. Glasovali bodo pred vhodi na svojih domovih in pri tem obvezno nosili maske, poroča Hina.

Volišča se bodo zaprla ob 19. uri. Takrat naj bi tudi že objavili izide vzporednih volitev. Ankete kažejo tesno tekmo med HDZ in levosredinsko koalicijo Restart, ki jo vodi SDP. Odločilno vlogo pri sestavi vlade utegne imeti Domovinsko gibanje Miroslava Škora.

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Beovićeva: "Če ne bo zaleglo, sledi zapiranje kot marca"

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • Avatar Kartistella
    Kartistella 01:36 06.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • alen04 16:11 05.julij 2020.

    Zapreti meje!!!!!