Svet
27762 ogledov

Razvpita "korona" poroka: neznosen pritisk na udeležence, naj lažejo

Okužba maska covid virus Profimedia
Eden od udeležencev svatbe javno povedal, kaj od njega zahtevajo njegovi "prijatelji".

Poročali smo o zagrebški poroki, ki se je izkazala za pravo epidemiološko bombo, saj so prišli svatje z vse Hrvaške, zdaj pa so med njimi ugotovili že najmanj 26 potrjenih primerov na koronavirus. 

Nekaj jih je iz Zagreba, nekaj z območja Šibenika, nekaj Dubrovnika, nekaj Slavonije. Gostje poroke so bili tudi iz tujine, vse so že obvestili, naj se testirajo. 

Covid-19 Hrvaška Svet S poroke 26 okuženih

Hrvaškim medijem pa se je javil eden od udeležencev, ki je bil 26. junija na omenjeni poroki, sam pa sicer prihaja iz županije Brodsko-Posavska. 

"Sem v samoizolaciji in čakam na rezultat testiranja," je povedal za portal SBplus.hr in dodal, da ga v zadnjih dneh sicer kličejo sem pa tja prijatelji in znanci. "A malokateri me pokliče, da bi mi dal podporo, večina mi jih pošilja sporočila v smislu 'nismo bili skupaj', 'nisi me videl', da jih ne bi navedel kot osebe, s katerimi sem imel po vrnitvi s poroke tesnejše stike." V tem primeru bi namreč tudi sami morali v izolacijo in opraviti test.

"To je zares žalostno in skrajno neodgovorno. Zaradi lastne komoditete je nekdo pripravljen ogroziti zdravje drugih. Nimam nobenih simptomov in upam na negativen test, ampak to obdobje mi bo ostalo v slabem spominu zaradi takšnega obnašanja," je povedal svat, ki je želel ostati anonimen. Dodal je, da se podobno dogaja tudi njegovim bližnjim in še deseterici drugih, ki so bili na isti poroki. "Pozivajo nas in nas prosijo, naj jih ne navajamo kot ljudi, s katerimi smo bili v stiku."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • lulibuc 06:45 06.julij 2020.

    Oglobit vsakega, ki manipulira po 10.000e

  • Tatjana Ha 18:35 05.julij 2020.

    https://www.youtube.com/watch?v=i0kAgwHmw94

  • Tatjana Ha 18:35 05.julij 2020.

    https://www.youtube.com/watch?v=i0kAgwHmw94