Svet
52108 ogledov

Otrok potrebuje operacijo, "dovolimo le kri necepljenih"

operacija Profimedia
Starša ne dovolita nujne srčne operacije svojega otroka s pomočjo transfuzije krvi cepljenih proti Covidu-19.

V zadnjem času smo vajeni skrajnosti nekaterih, ki zanikajo obstoj novega koronavirusa in verjamejo raznim teorijam zarote. Pred časom smo pisali o italijanskih bolnikih, ki delajo zdravnikom velike preglavice. "V primerjavi z začetkom lanskega leta, je velika razlika med pacienti, ki so sprejeti na covid oddelke intenzivne terapije. Sedem od desetih pacientov ni cepljenih, od tega jih polovica zanika obstoj covida in potrebo po zdravljenju," se je glasila izjava enega od italijanskih zdravnikov. Več v spodnjem prispevku.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Stopnja preživetja hospitaliziranih se zmanjšuje, to je razlog ...

Tokrat je italijanske medije preplavila novica o starših otroka, ki potrebuje občutljivo srčno operacijo, ki so jo želeli opraviti zdravniki v bolnišnici Sant'Orsola v Bologni. Družina otroka iz Modene je striktno proti cepljenju proti novemu koronavirusu. Zato ne dovolijo, da bi se operacija opravila s pomočjo krvodajalcev, ki so bili cepljeni proti covidu-19, piše Italijanska tiskovna agencija Ansa. 

Zahteva končala na sodišču

Težava se je pojavila že pred nekaj tedni, ko je dala družina zdravnikom jasno vedeti, da v nobenem primeru ne bo sprejela krvi, ki prihaja od cepljenih krvodajalcev. Obenem so od zdravnikov zahtevali, da opravijo operacijo samo s krvjo necepljenih. Začeli so celo akcijo zbiranja necepljenih krvodajalcev.

Bolnišnica se je skupaj s transfuzijskim centrom zahtevi uprla, saj poteka krvodajalstvo pod zelo strogimi pogoji in zelo natančnimi zakonskimi protokoli. Ravno zaradi zagotavljanja varnosti. Družina se je zato obrnila na odvetnika, primer je končal na sodišču in po zadnjih informacijah še ni rešen. Otrok še vedno čaka na nujno operacijo. 

Komentarjev 54
  • Janez_53 12:16 13.februar 2022.

    Takojšen odvzem otroka in obtožba staršev zaradi ogrožanja življenja lastnega otroka zaradi bebavih idej!

  • Željko 22:08 08.februar 2022.

    Bolano ljudje gremo po poti samouničenja

  • Lumpi 11:57 08.februar 2022.

    To! Tako, kot v Ameriki v prvi polovici 20. stoletja. Kri belcev in kri črncev se ne sme mešati.