Zdravje
6561 ogledov

Stopnja preživetja hospitaliziranih se zmanjšuje, to je razlog ...

Covid-19 Profimedia
Pri naših zahodnih sosedih je vse več okuženi z novo različico koronavirusa omikron, zdravnikom delajo velike skrbi tisti, ki zanikajo obstoj virusa ...

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Anse, se je struktura bolnikov v bolnišnicah v primerjavi z začetkom leta 2021 zelo spremenila. "V primerjavi z začetkom lanskega leta je velika razlika med pacienti, ki so sprejeti na covid oddelke intenzivne terapije. Sedem od desetih pacientov ni cepljenih, od tega jih polovica zanika obstoj covida in potrebo po zdravljenju," je za Anso povedal predsednik italijanskega združenja za anestezijo, analgezijo, intenzivno reanimacijo (Siaarti) Antonino Giarratano.

Prav ti, ki ne verjamejo v obstoj covida, pridejo v bolnišnico v izjemno slabem zdravstvenem stanju po tednih brez zdravljenja.

Ko so enkrat hospitalizirani, pa po njegovih besedah zavračajo zdravljenje. Posledično se preživetje bolnikov s covidom na intenzivni terapiji zmanjšuje.

otroci maske maska covid covid-19 korona Opozorilo Zdravje Nova raziskava o posledicah pandemije pri otrocih

Zavračajo celo infuzijo

"V preteklosti smo imeli izkušnje, da so neozdravljivi onkološki bolniki zavračali zdravljenje, zdaj zdravljenje zavračajo osebe, ki jih lahko rešimo," dodaja. Giarrantano dodaja, da se ni v preteklosti nikoli dogajalo, da bi v intenzivno terapijo sprejeli osebe, ki bi zavrnile mehansko ventilacijo, čeprav so vedele, da jim grozi srčni zastoj. Po njegovih besedah zdaj v nekatrih primerih zavračajo celo infuzijo ali dodajanje kisika skozi nos, ker "ne vedo, kaj je notri".

Ob tem opozarja tudi na številne grožnje s tožbami zdravstvenega osebja, ker niso podpisali privolitve za ukrepanje: "Ko imaš le nekaj minut časa za intubacijo, ali ventilacijo pacienta, moraš pogosti izbirati med tem, ali mu rešiš življenje ali mu daš prej papirje za privolitev."  

 

 

Komentarjev 23
  • rd2dmk2 15:30 04.januar 2022.

    jest bi pa želel eno oddajo predstavo, kakšen je postopek zdravljenja pacienta z covid-19. res me zanima.. ker za silvestra sem gledal film. virusna okužba pljuč.. halo .. kamot c-19. pa zdravniki iščejo in tavajo in bluzijo in probavajo, pacient ...prikaži več pa infekciuja na pljučih, pa se širi na jetra, pa na srce pa že matilda brusi koso, potem se pa najde ena ideja.. no mene pa zanima se da naredit en tak film, okorn že zna, pa da vidimo kako in na kakšen način in s čim zdravite te paciente.

  • QSprm 13:04 04.januar 2022.

    Edino kar v SLO res placujemo in preplacujemo vsak dan so place za izrojene korona teroriste. Sicer je vec kot 80% korona umril cepljenih, samo s tem se pateticni rezimski placanci nekak ne pohvalijo.

  • h4ck3r 11:20 04.januar 2022.

    Pa kaj se sploh razmišlja...posnemite video izjavo, da ne želi zdravljenja in da virusa ni, pa jih pošljite domov. Naj naravna selekcija naredi svoje, izobraževalni sistem in družba pa dopuščata marsikatere izjeme, narava pač ne.