Svet
7 ogledov

Padel Guinnessov rekord: oddajo vodil več kot 62 ur

Rabi Lamichhane Guinnessov rekord Youtube
Televizijski voditelj iz Nepala je podrl svetovni rekord. Pogovorno oddajo je namreč vodil kar 62 ur in 12 minut.

Gre za 36-letnega voditelja Rabija Lamichhanea, ki sicer živi v Združenih državah Amerike, tokrat pa se je vrnil v nepalsko prestolnico Katmandu, kjer je vodil pogovorno oddajo z naslovom "Gospod Buda je bil rojen v Nepalu", s katero se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

"Naša kampanja je osredotočena na to, da razširimo sporočilo, da je bil Buda rojen v Nepalu," je za AFP povedal Anil Joshi, direktor televizijske postaje News24, ki je predvajala oddajo.

Podrl ukrajinski rekord

V oddaji se je zvrstilo sto gostov. Po pravilih Guinnessove knjige rekordov je bilo Lamichhaneu dovoljeno, da si vsako uro vzame največ pet minut premora. Organizatorji so sporočili, da je voditelj med pogovori imel tudi imel nekaj manjših obrokov, večinoma pa so ga pokonci držale energijske pijače.

Prejšnji rekord je pripadal ukrajinskemu voditeljskemu paru, ki ga sestavljata Pavel Kužejev in Tatjana Danilenko. Slednja sta leta 2011 52 ur vodila oddajo ob 20. obletnici ukrajinske samostojnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.