Svet
125166 ogledov

Panika na Krku: kopalci v strahu bežali iz vode

Plavut med kopalci 24sata
Med kopalci se je nenadoma pojavila plavut.

V Baški na otoku Krku je v četrtek popoldan zavladala panika, potem ko se je tik ob obali na gladini pojavila nenavadna plavut. Ljudje so v paniki bežali iz vode, saj so mislili, da je mednje zaplaval morski pes. Tisti na obali in pomolih so kričali plavalcem, naj čim prej pridejo iz vode, poroča 24sata. 

Kot poročajo priče, se je plavut med kopalci gibala kakih pet minut, nato je odplavala naprej. Po tem dogodku ni bilo nikomur več do plavanja, je povedala bralka hrvaškega medija. 

Oceanograf Alen Soldo pa je za 24sata pojasnil, da ni šlo nevarno vrsto morskega psa. Glede na plavut je med plavalce zašla sabljarka. Ta vrsta je znana po svojem dolgem in štrlečem nosu, ki spominja na iglo ali sabljo. Gre za plenilsko ribo, ki se prehranjuje z manjšimi ribami in drugimi morskimi organizmi, ljudem pa ni nevarna.

Običajno se zadržuje na odprtem morju srednjega in južnega Jadranskega morja, včasih pa se v iskanju hrane tudi približa obali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:29 04.junij 2023.

    To so bli delfini

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 20:29 03.junij 2023.

    Takšna panika bi morala nastati med ljudmi, ko bi se na plaži narisal kakšen katoliški dušebrižnik, ki ima zelo rad mlade fantke!