Svet
9987 ogledov

Pek, ki prodaja "inflacijski kruh"

kruh Profimedias
Strankam ta pek kruh nudi po simbolični ceni.

Pek iz nemškega mesta Kürten Mario Fritzen svojim kupcem nudi posebni "infalicijski kruh", ki ga nudi po simbolični ceni. Stranke so potrebovale nekaj časa, da se navadijo na takšen naziv, priznava. 

"Gre za kruh brez posebnih sestavin, v njem ni ničesar dragega," je za nemške medije pojasnil svojo odločitev. Glavna sestavina je pšenična moka, za okus dodaja nekaj koruzne. Priznava, da so se tudi v njegovi pekarni pekovski proizvodi sicer podražili, saj rastejo cene surovin in energije. 

"Ne le jaz, tudi moji kupci se borijo z rastočimi cenami, to vsi vemo," je povedal in dodal, da se je zaradi tega odločil, da v ponudbo vključi tudi "inflacijski kruh". Cena za 750 gramov tega kruha je 2,50 evra. Pravi, da kupci radi posegajo po noviteti v ponudbi. 

Po pisanju nemških medijev so cene kruha in ostalih pekovskih izdelkov narastle za 15 odstotkov. Cena kilograma kruha se v državi zdaj giba od osem do deset evrov. Gre za kruh, ki je na voljo v pekarnah, v supermarketih so cene nekoliko nižje. 

denar, evri, bankovci Antiinflacijski paket Svet Delodajalec zaposlenim izplačal tri tisoč evrov bonusa Nakupovalni voziček Pomoč Svet Največja trgovska veriga v Evropi bo zamrznila cene sto proizvodov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 21:46 28.avgust 2022.

    Ja, že, samo, če ni Graham - Polnozrnati, Je Vsakega centa Škoda za tak Škodljiv kruh !!! ! !!!

  • rd2dmk2 20:41 28.avgust 2022.

    od 8 do 10 eurov za kilogram kruha. in najcenejši je 2.5€ ma je tista narezena štruca pri italjanu kar užitna za tisit erro in ducat centov.

  • Kmodri 19:49 28.avgust 2022.

    Pri nas ga bodo v nasprotju z navedenim še bolj podražili zaradi špekulacij.