Svet
12508 ogledov

Pekla jo je vest. Šla je na policijo, a ji niso verjeli.

Slovenija 22.08.12, denar, evri, bankovci, foto: shutterstock Shutterstock
Svojo krajo prijavila policiji, od koder so jo odpravili. Denar je nato izginil.

Nemčija. 54-letna ženska je v službi varovanja, kjer je bila zaposlena, ukradla 30 paketov bankovcev po 200 in 500 evrov, skupno tri milijone evrov. Naslednji dan jo je pekla vest, javila se je policiji, kjer pa njeni zgodbi niso verjeli. Denar je nato izginil, piše Bild.

Do dogodka je prišlo v mestu Aschaffenburg, kjer zdaj ženski sodijo.

Na sodišču je povedala, da je v njenem podjetju prihajalo do mobinga in da se je počutila izkoriščano. "Usodnega dne sem bila še posebej vznemirjena, kolegici sem vzela ključe od prostora, kjer je bil shranjen denar HypoVereinsbanke, Postbanke in Volksbanke iz bližnjega Frankfurta. Denar sem spravila v svoj nahrbtnik in odšla. Odšla sem mimo varnostnika, ki pa nas niso nikoli preverjali," je povedala 54-letnica na sodišču.

Dodala je, da je že v avtomobilu dojela, da je naredila veliko neumnost in da je po neprespani noči sama odšla na policijo, kjer je povedala, da je okradla svojega delodajalca.

jim carrey jeff daniels butec in butec Slovenija V Mariboru kradla, kot bi to počela butec in butec

Po obisku odvetnika denar izginil

Policisti njeni zgodbi enostavno niso verjeli, poslali so jo domov. "Kolega je ni niti dobro poslušal niti je ni dobro razumel. Napisal je zapisnik in ji svetoval, da poišče pravno pomoč," je pojasnil glavni preiskovalec primera.

Do kraje je prišlo v soboto, v ponedeljek zatem so v službi varovanja ugotovili manjko denarja, pregledali posnetke in ugotovili, da jih je zaposlena okradla.

Ženska je med tem časom našla odvetnika in ko so jo policisti po prijavi njenega delodajalca prijeli, je povedala, da je psihično zlomljena in da se enostavno ne spomni, kje je denar. Hipnozo je zavrnila.

Policija je medtem odkrila, da je bila ženska skupaj s svojim soprogom že leta 2014 osumljena pranja denarja. Njen mož živi na Kosovu in dela kot trgovec z avtomobili.

Ženski bodo sodbo izrekli v petek, grozi ji deset let zapora, še piše Bild.

Čistilka "Iznajdljivost" Svet Kradljiva čistilka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.