Svet
14 ogledov

Pilot izgubil zavest, potnica prevzela nadzor

alpha trainer letalo Pipistrel pipistrel.si
V Španiji se je zgodila nenavadna letalska nesreča. Nedaleč od pristajalne steze letališča v Sevilli je strmoglavilo ultralahko letalo, ki ga je bila primorana pilotirati ženska brez izkušenj s pilotiranjem.

Ženska je morala prevzeti nadzor nad letalom potem, ko je pilot izgubil zavest. V nesreči je ženska utrpela več modric in opeklin.

Kot poroča francoska tiskovna agencija, je pilot umrl, čeprav ni jasno, ali je podlegel poškodbam ob strmoglavljenju. Vodja intervencijske službe je dejal, da je moški verjetno umrl že med letom. Španski mediji sicer poročajo, da sta bila pilot in njegova potnica poročena.

Žensko so pri pilotiranju letala usmerjali v kontrolnem centru, prav tako so pristojne službe aktivirale helikopter in letalo, ki sta potnico vodila do pristajališča. Kljub pomoči je letalo strmoglavilo okoli tri kilometre pred začetkom pristajalne steze na letališču v Sevilli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.