Svet
2922 ogledov

Po Evropi se meje spet zapirajo

Nemčija koronavirus Epa
Več evropskih držav se za preprečitev širjenja novih različic novega koronavirusa odloča za zapiranje meja.

Čehe skrbi britanska različica koronavirusa

Češka od danes tujcem vstop v državo dovoljuje še v izjemnih primerih. Med izjeme med drugim sodijo službena potovanja ali študij, neodložljivi družinski obiski ter udeležba na pogrebu. Kdor pa ima v državi denimo počitniško namestitev, te do nadaljnjega ne bo mogel uporabljati. Potovanja iz države ostajajo mogoča.

Vlada premierja Andreja Babiša je zaskrbljena zaradi pojava novih različic novega koronavirusa. Pred kratkim so v državi dokazali britansko različico, ki velja za bolj nalezljivo.

Zaostrujejo tudi Nemci in Francozi

Nemčija pa od danes prepoveduje vstop v državo osebam z območij, kjer se širijo bolj nalezljive različice novega koronavirusa. Ukrep od danes velja za potnike iz Brazilije, Velike Britanije, Irske, Portugalske in Južne Afrike, od nedelje pa še iz Lesota in Esvatinija.

Nemška vlada je predvidela več izjem, med drugim za nemške državljane in tujce z dovoljenjem za bivanje v Nemčiji, tranzitne potnike kot tudi za tovorni promet. Prepoved bo sprva veljala do 17. februarja.

Francija bo meje za tiste, ki ne prihajajo iz EU, zaprla v nedeljo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • si_rob 18:15 30.januar 2021.

    Kar naj se zapira, pol bo pa ugotovil, tako kot naši, da ga ima-angleža-doma že dva meseca. Ha,ha,ha,ha...

  • erikkk 13:48 30.januar 2021.

    same dobre novice: CEPLJENJE NE SME BITI OBVEZNO JE SPOROČILO SVETA EVROPE 27.1.2021 je skupščina Sveta Evrope sprejela Resolucijo št. 2361, v kateri je striktno navedeno, da cepljenje NE SME biti obvezno in nihče ne sme biti politično, socialno ali ...prikaži večli drugače prisiljen k cepljenju, če tega ne želi. Prav tako ne sme biti nihče, ki ni prejel cepiva, kakorkoli diskrimiran. Enako velja za testiranje

  • jate 11:15 30.januar 2021.

    kar naj zaprejo vse meje v evropi , kot je včasih bilo tudi ,ko ni korone,saj ne potrebujemo tujcev...