Svet
8767 ogledov

Po koronavirusu še udarec tega virusa. Ukrepi.

Ptičja gripa EPA
Prvi pozivi tudi pri nas.

Iz Madžarske poročajo o novih primerih ptičje gripe. Dve kmetiji, ki se nahajata blizu meje s Srbijo, bosta morali zaradi virusa opraviti zakol več kot 200.000 rac, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prejšnji teden so za eno od kmetij v okolici odredili zakol 32.500 rac.

Pri pticah so našli sev virusa H5N8, ki se doslej ni prenesel na človeka, še poroča dpa. Ptičja gripa omenjenega podtipa se v nekaterih evropskih državah pojavlja od začetka leta. Virus ni nevaren za ljudi, predstavlja pa veliko tveganje pri reji perutnine.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je zaradi januarja umaknila in odpoklicala puranje meso, ki je bilo v začetku januarja dostavljeno v Slovenijo iz ene od Madžarskih kmetij, kjer so pozneje potrdili H5N8.

V Sloveniji sicer zaradi ptičje gripe izrednih ukrepov zaenkrat ni, uprava za varno hrano pa je rejce pozvala, naj izvajajo biovarnostne ukrepe. Med temi je preprečevanje dostopa prostoživečim pticam do perutnine.

Koronavirus Kot da še ni dovolj ... Zdravje Na Kitajskem še en zelo nevaren virus

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 16:04 01.april 2020.

    Še eno daril rdeče Kitajske!! Nemudoma je treba uvesti blokado kitajskim artiklom sicer bomo pomrli od lakote!!

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 15:43 01.april 2020.

    se pravi podobno kot pred leti, ko se je klalo prašiče in krave, pa se je potem izkazalo, da čisto brez razloga. aja, se nihče več ne spomni tega. farmarjev, ki si šli zaradi tega v bankrot, se tudi nihče ...prikaži več več ne spomni, ker važno, da se je premagal virus, ni važno, koliko je stalo 🤡🌎