Svet
2736 ogledov

Po smrti 11-letnega dečka opozorila na podcenjevanje koronavirusa

Intenzivna nega bolnišnica koronavirus Profimedia
11-letni fant pred okužbo s koronavirusom ni imel pridruženih bolezni.

Hrvaško je v petek pretresla novica o 11-letnem dečku, okuženem s koronavirusom, ki je umrl v zagrebški bolnišnici le dan po tem, ko so ga sprejeli na zdravljenje. Kot je poročala hrvaška nacionalna televizija poroča HRT, so na šoli, kamor je hodil deček, izobesili črno zastavo in prižgali sveče.

ljudje Analiza Zdravje Analiza: Začetek konca, tako bomo živeli s koronavirusom

Prof. Dr. Goran Tešović, predstojnik Inštituta za nalezljive bolezni otrok, je za hrvaški spletni portal Index potrdil, da fant po vseh do zdaj dostopnih podatkih ni imel predhodnih bolezni. Več podrobnosti o vzroku smrti naj bi bilo znanih po izsledkih obdukcije.

Slovenija 07.06.10, bolnica, pacientka, termometer, bolezen, vrocina, foto: shut otroci Zdravje Svarilo slovenskega pediatra: "Ti bolniki so praktično preplavili naš oddelek"

Zato pa je epidemiologinja Goranka Petrović je za HTV opozorila vse, ki še vedno podcenjujejo nevarnost koronavirusa. Dejala je, da žal tragični dogodek kaže, kako nepredvidljiv je lahko virus. Dodala je, da se tudi pri drugih boleznih, kot je gripa, zgodi, da lahko prej popolnoma zdravi ljudje, tudi otroci, po okužbi umrejo.
 

Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 16:39 22.januar 2022.

    Pri nas se pojavlja večorganski vnetni sindrom (krajš. PVVS), ki je lahko nevaren...Je pa nesmiselno ugibati dokler ni obdukcije.. Vsakega življenja je škoda, še posebej tako rosno mladega...