Svet
3478 ogledov

Pobil 18 ljudi, končal pod lastno roko

Robert Card Profimedia
Po dvodnevnem mrzličnem lovu so osumljenca za sredin množični strelski napad v ameriški zvezni državi Maine našli mrtvega.

Osumljenca za množični strelski napad v sredo v ameriški zvezni državi Maine so v petek zvečer po krajevnem času našli mrtvega, poročajo ameriški mediji. 42-letni Robert Card, ki je na kegljišču in v bližnjem baru mesta Lewiston z avtomatsko puško ubil 18 ljudi, naj bi izvršil samomor.

Iskanje osumljenca se je v petek osredotočilo na gozd in družinsko posestvo osumljenca v sosednjem 24 kilometrov oddaljenem kraju Bowdoin, oblasti pa so objavile imena 16 moških in dveh ženskih žrtev strelskega pokola. Ranjenih je bilo še 13 ljudi.

Robert Card | Avtor: Profimedia Profimedia

Nedaleč od prizorišč zločinov so sicer našli njegov avtomobil in v njem orožje. Policisti naj bi našli tudi njegov mobilni telefon in sporočilo o načrtovanem samomoru, namenjeno sinu, vendar niso pojasnili podrobnosti, je poročala televizija CNN.

Card naj bi se v zadnjem času ubadal z vse hujšimi duševnimi motnjami. Družinski člani so policistom povedali, da je slišal glasove, julija pa je bil na duševnem zdravljenju v New Yorku. 

Napad v Mainu velja že za 36. primer množičnega poboja s strelnim orožjem v ZDA v letošnjem letu. Sem spadajo vsi strelski napadi, kjer so najmanj štiri smrtne žrtve.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Ender3 16:00 28.oktober 2023.

    Kako so Američani učinkoviti vedno uspejo onesposobit napadalce z samomorom. Uradno z zastrupitvijo s svincem..

  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:07 28.oktober 2023.

    Pri nas pa (ne)prisebni politik Janez Slovence poziva, da se oborožijo... Očitno se mu toži po podobnih scenah!?

  • rd2dmk2 08:58 28.oktober 2023.

    36 x 4 mrtvi, nič v primerjavi z covidom, prometnimi nesrečami, posledicami prekomernega uživanja cele plejade tablet pri eni osebi, prekomernega nažiranja hamburgerjev in cocacole s sladili. zastrupitev s svincem je v amriji zelo redka smrtna bolezen.