Svet
9716 ogledov

"Počutim se kot budalo, v 66 sekundah sem padel na dno"

Podjetnik Profimedias
Država deli evropska sredstva po principu "kdor prvi klikne, prvi melje".

Hrvaški mediji poročajo, da država podeljuje evropska sredstva na natečaju po principu "kdor prvi pride (oz. klikne), prvi melje". Podoben princip razdeljevanja sredstev smo v Sloveniji izkusili na primeru štipendij za deficitarne poklice, kjer so po prvotnem merilu najprej želeli upoštevati le prve prispele vloge, a so razpis nato razveljavili in določili kriterije za izbiro. Da bi dobili štipendijo, so se nekateri v vrsto postavili že ob pol štirih zjutraj.

Prav tako se morajo starši otrok, ki jih želijo prijaviti na subvencionirano počitniško varstvo v občini MOL usesti za računalnik sredi noči, da pravočasno "kliknejo" prijavo za svojega otroka. Večina mest za določena varstva je bila nazadnje oddana v pičlih petih minutah, kako se ob takem načinu prijav počutijo prijavitelji, pa je včeraj opisal hrvaški podjetnik.

Vrsta Slovenija Štipendije za deficitarne poklice: "Nekateri v vrsto ob pol štirih zjutraj." Otroške delavnice Veliko zanimanje Slovenija Dvesto mest oddali v zgolj petih minutah

"Najlažje bi opisal z besedami 'od vrha do dna v 66 sekundah'. Po več kot dveh tednih vloženega truda za pisanje projekta bi se moralo danes vse urediti," je včeraj povedal za hrvaški portal Index. "Točno ob 11. uri so odprli prijave. Imel sem opravke v mestu in kot 'debil' nosil s sabo prenosnik, da bi se lahko prijavil na natečaj. Ob 10.45 sem ga vzel iz torbe ter se povezal na internet. Vse je delalo normalno. Preveril sem, ali so prijave odprte. Ura je bila 11.00, takoj sem kliknil in ugotovil, da se sistem ne odziva. Dobil sem obvestilo, da prijave niso odprte."

Nato je postopek ponovil in dobil isto obvestilo, nakar ga je sistem po nekaj poskusih vprašal, če želi prijavo potrditi. "Kliknil sem, da potrjujem prijavo in izpisal se je podatek, da je bila prijava oddana ob 11.01.06," je pojasnil za hrvaški portal. "Ni mi treba poudarjati, da sem bil srečen in zadovoljen, misleč, da sem s prijavo uspel. Dobil sem obvestilo, da je prijava uspela ter da gre projekt v nadalnjo proceduro."

Uspešni le v prvih 30 sekundah

Domov se je vrnil zadovoljen, a ko je prejel obvestilo o izboru natečaja, je bil šokiran. Njegov projekt ne bo dobil sofinanciranja, ker se je prijavil prepozno. Evropska sredstva bodo dobili le tisti, ki so se prijavili v prvih tridesetih sekundah. 

Hrvaški podjetnik se sprašuje "kdo je tu nor". "Takih natečajev ne razpisujejo niti v kmečkih zadrugah," je razburjeno dejal za hrvaški portal. Ne more verjeti, da je ob evropska sredstva samo zato, ker ni imel sreče v "bizarni loteriji". Sprašuje se, ali gre največja zasluga prstu, ki klika na prijavo, ter dvomi v enakopravnost, saj so v prednosti tisti, ki imajo optično povezavo. "Bolje bi bilo, če bi povlekli kroglice s številkami in iz vsega skupaj naredili loterijo". 

Zadnji v nizu natečajev za hrvaške podjetnike je bil namenjen povečanju konkurenčnosti in učinkovitosti malih in srednjih podjetij.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Amber_Bedford 15:24 30.avgust 2018.

    Google je plačal vsako uro dela na spletu od 150 do 250 evrov. Prejel sem prvi mesec 23795 € in 34957 € zadnjem mesecu plačo od Googla in sem redni študent in delam od 3 do 4 ure na dan ...prikaži več v mojem času rezervnih delov z lahkoto od doma. Vsakdo se lahko zdaj pridružijo tej službi in začnete zaslužiti na spletu, kot sem jaz, samo sledite navodil0mm na tem spletnem mestu ..... ....... ➤➤➤ ➤➤➤➤➤ www.Internet43.Com

  • asmas1965 12:11 30.avgust 2018.

    kje je moj komentar ???????? administrator si ljubitelj hrvatije ali pa kar purger?

  • Pepe007 10:06 30.avgust 2018.

    Prvo leto je za štipendije za deficitarne poklice kar obveljalo, kdo prvi odda, prvi dobi. Dobili so samo tisti, ki so imeli na poštni pošiljki žig z 9:00.