Svet
20 ogledov

Pod lupo preiskovalcev 350 HDZ-jevcev

Sanader je za Večernji list povedal, da je zanj osebno to velika čast, hkrati pa Žurnal24 main
Kakih 350 članov vladajoče stranke HDZ se je znašlo pod drobnogledom hrvaškega protikorupcijskega urada in državnega tožilstva.

Hrvaška policija preiskuje okrog 350 članov vladajoče stranke HDZ, ki so osumljeni ali so bili zaslišani kot priče v postopkih pod taktirko protikorupcijskega urada in državnega tožilstva, preverjali naj bi tudi poslovanje stranke in tako imenovane črne sklade.

Veliko govoric, malo zaključkov

Doslej je bil pravnomočno obsojen le nekdanji veleposlanik v ZDA Neven Jurica, ki prestaja zaporno kazen zaradi poneverbe denarja, niso pa ga izključili iz HDZ, piše hrvaški Jutarnji list. Iz stranke so izključili le nekdanjega premierja Iva Sanaderja in podpredsednika vlade Damirja Polančca, ki je nepravnomočno obsojen. Prav tako so nepravnomočno obsojeni nekdanji obrambni minister Berislav Rončević ter državna sekretarja na obrambnem ministrstvu Ivo Bačić in Željko Goršić. Proti nekaterim drugim nekdanjim državnim uradnikom in direktorjem javnih podjetij so vložene obtožnice. Nazadnje je saborska mandatno-volilna komisija odvzela poslansko imuniteto Vedranu Rožiću zaradi malverzacij v nogometnem klubu Hajduk iz Splita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.