Svet
17213 ogledov

Podnajemnik izpraznil hišo, prodal pohištvo

stanovanje
Podnajemnik je razprodal postelje, kavče, štedilnik, pohištvo.

* - Fotografija je simbolna.

Danijela Jurić, prebivalka Čepina na Hrvaškem je med poletjem oddajala hišo, ker se je odločila za sezonsko delo na morju. Ko se je po nekaj mesecih vrnila, ni mogla verjeti svojim očem.

stanovanje Deložacija Slovenija Vsi najemniki niso dobri sosedje

Ko je sprejela sezonsko delo, se je odločila, da hiša ne bo prazna, zato jo je oddala. Mož, ki je upokojen, je šel z njo na morje. Ko sta se vrnila, sta imela kaj videti.

"Najprej sem se v Čepinih pozanimala, če bi nam kdo varoval hišo v času, ko naju s soprogom ne bo. Pripravljena sem bila plačati režijske stroške. Ker nisem nikogar našla, sem dala oglas za oddajo stanovanja na socialna omrežja. Najemnika sem našla hitro," je Danijela Jurić zaupala svojo zgodbo Glasu Slavonije.

razno 13.03.13. revscina, delozacija, zaskrbljenjost, rubez, Emilia Montoya Vazq deložacije Slovenija "Najemnine ne plačuje redno vsak četrti najemnik"

Ko se je mož vrnil domov, je videl, da v hiši manjkajo omare, tri postelje, kavč, ribiški pribor, jedilni pribor in številni predmeti, na katere sta čustveno navezana. 

Gojenje konoplje Droge Slovenija Najemnik gojil konopljo, prijeli lastnika stanovanja

Njen mož je o tem takoj obvestil policijo v Čepinu, kjer pa mu niso mogli pomagati, saj gre za utajo, zato zakoncema preostane samo zasebna tožba. "Dejstvo je, da ga nisva prijavila kot podnajemnika, saj nama ni plačeval najemnine. Mož je želel te stvari urediti naknadno. Ko je videl, kaj vse v hiši manjka, je takoj odpovedal najem," dodaja skesana Jurićeva in dodala, da se je za ta korak odločila le zato, ker se je bala, da bo kakšen od alkoholiziranih someščanov, ki se pogosto zbirajo v bližini hiše, poškodoval njuno domovanje.

Stanovanje v Barceloni, Egue Y Seta Airbnb Svet Astronomska globa zaradi najemnikov

Zdaj se je izkazalo, da je škoda veliko večja, saj je njuna hiša opustošena. Oglasil se je tudi podnajemnik, ki pravi, da je stvari iz hiše odnesel v soglasju z najemodaljalcem.

Komentarjev 3
  • mph 18:09 07.oktober 2018.

    "Mož je želel te stvari urediti naknadno." ha ha ha ... vsaj smisel za humor jih ni minil.

  • ode 14:42 07.oktober 2018.

    Hišo sta oddala na črno, sedaj pa hodita jokat na policijo. Upam, da ju bo po pichki udarila še davkarija. Pri nas ni nič drugače, le, da se balkancem, ki množično svojim na črno oddajajo barake, garaže, kleti podsrešja, spremenjene ...prikaži več v zasilne bivalnike, neplačniki ali podobni storilci kaj takega ne drznejo storiti. Najprej mu izbijejo dva zoba, kasneje pa še ostale, če ne plača.