Svet
17266 ogledov

Podnajemnika naredila ogromno škodo, najhujši pa je smrad

Uničeno stanovanje - Hr Facebook
Lastnik stanovanja je ogorčen. Vedel je, da ni pospravljeno, da so podnajemniki naredili takšno škodo, pa si ni niti predstavljal.

Na Hrvaškem odmeva primer stanodajalca Zvonimirja Čuvala, ki je na spletnih omrežjih razširil fotografije svojega stanovanja, ki ga je dajal v najem.

V njem je bil nazadnje v začetku letošnjega leta, ko je - kot je povedal za hrvaške medije - videl, da je razmetano, da pa sta podnajemnika povzročila takšno škodo, si ni mogel niti predstavljati.

"Parket je po celem stanovanju uničen, ravno tako zidovi, štoki vrat, vse je uničeno, najhujši pa je smrad. Fotografije ne morejo tega prikazati, smrad je grozljiv. Mešanica pasjih iztrebkov, prahu, znoja," pravi lastnik stanovanja. Očitno so psi najemnikov svoje potrebe opravljali po celotnem stanovanju.

Podnajemnika, par s psmi, nista zamujala s plačilom, nazadnje je bil lastnik v stanovanju v začetku letošnjega leta. "Stanovanje je bilo razmetano, ne pa v takšnem stanju."

Po izselitvi se najemnika z lastnikom še nista sestala, ves čas si izmišljata nove izgovore. Moški je, ko so ga kontaktirali novinarji Jutarnjega lista, povedal, da je škoda nastala zaradi "višje sile", da sta jo s partnerko želela sanirati, a da nista imela časa, ker jima je lastnik postavil rok izselitve.

Od takrat nista plačala zadnjih dveh najemnin, plačevala pa nista niti režijskih stroškov, je ugotovil lastnik. Vse skupaj sta tako nemarna podnajemnika ostala dolžna več kot 4.500 evrov. In to brez škode, ki sta jo povzročila. Lastnik ocenjuje, da je skupna škoda, ki je nastala v stanovanju, višja od 20 tisoč evrov.

Zoper najemnika je podal kazensko prijavo, a je nato sklenil počakati do 7. januarja. Podnajemnica je namreč obljubila, da bosta s partnerjem do takrat poravnala svoj dolg in poplačala nastalo škodo. 

Na svojem Facebook profilu je lastnik delil še fotografije stanovanja, preden sta se vselika "najemnika iz pekla", kot je zapisal sam.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 09:11 06.januar 2019.

    v Nemčiji in Avstriji dobiš prazno stanovanje v najem in ko odideš iz njega, moraš odpeljati vse ven in pobelit stene .

  • Žurnalček 13:25 28.december 2018.

    Oddal tako zrihtano stanovanje lastniku dveh ali več - ne piše kolko -psov. Saj sam ni normalen , jaz ga ne bi oddal družini z majnim otrokom , kam šele s psmi ! Očitno ga je višina najemnina pretentala , ...prikaži več , zfaj pa ima , kar nima . Svak je v BG odddal novo stanovanje USA diplomatu , ko ga je dobil pa nazaj čez eno leto , štokov vrat skoraj ni bilo , ker jih je pes pogrizel.

  • alen009 10:38 28.december 2018.

    Dol mi visi za golazen.