Slovenija > Črna kronika
802 ogledov

Pretentali lastnika in odnesli denar

prodaja po domovih
Sredi dopoldneva dve ženski izvedli drzno tatvino.

V Kopru sta v dopoldanskih urah dve ženski izvedli drzno tatvino. Pod pretvezo, da prodajata masažne aparate, sta z dovoljenjem lastnika vstopili v njegovo stanovanje. Ženski sta moža in ženo z masažnimi aparati zmasirali in nato zapustili stanovanje. 

Čez uro je moški odšel v spalnico in ugotovil, da so predali odprti in razmeta. Ob tem je ugotovil, da manjka ovojnica z denarjem. 

Prepoznate osumljenki?

Ena od osumljenk je bila višje, suhe postave, oblečena v bela oz. svetla oblačila. Druga je bila nižje postave, z močnejšimi boki, oblečena v temna oblačila. Obe sta imeli na glavi klobuk. Govorili sta mešanico slovenskega in hrvaškega jezika. 
Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o osumljenkah, da to sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200. 

Oklepanje vrat Policija svari Slovenija Policija svari pred drznimi tatvinami: Eden zamoti, drugi krade

Kako storilci delujejo

Policija ob tem opozarja, da so storilci vedno zelo domiselni in izkoristijo vsako najmanjšo nepazljivost oseb, ki jih povabijo v svoje prostore. Predstavljajo se kot prodajalci oziroma promotorji raznih artiklov (masažni aparati, prti, noži ipd.).

Če je storilec ali storilka sama, običajno zaprosi za kozarec vode in ko ga gre stanovalec iskat, pregleda vse predale in ukrade vredne predmete oziroma denar. Če storilca delujeta v paru, eden zamoti oškodovanca, drugi pa pregleda celotno stanovanje oz. stanovanjski prostor. Oškodovanci tatvino opazijo šele kasneje. 

Policija svetuje, da ste previdni glede tega, koga spuščate v stanovanje. V nobene primeru pa neznanih oseb v stanovanju ne puščajte samih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 08:42 04.oktober 2017.

    Pravilno in poučno, da so jo okradli. Ampak nič je ne bo izučilo. Zadnjič so prišli k znancu na deželi štirje moški z sončnimi očali, od "telemaha" v temnem avtu, NM registracij, ogledovati teren za internetni kabel. Eden je lastnika ...prikaži več zvabil stran od hiše, eden je bil za volanom, eden je čakaj zunaj, eden je vstopil v hišo...

  • ode 19:36 28.avgust 2017.

    Kdor cigane spušča v bajto in jim celo streže, naj mu kar vse poberejo.