Svet
22234 ogledov

Pogrešana. Zakaj se oglaša dunajska policija?

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Nadaljuje se iskanje še ne dveletne pogrešane deklice Danke Ilić, ki je pred tednom dni izginila v Srbiji v naselju Banjsko Polje pri mestu Bor.

"Preiskava je v polnem teku. Takoj ko bodo nove informacije, jih bomo sporočili," se je glasil odgovor dunajske policije za srbski portal Blic glede posnetka deklice na Dunaju, ki spominja na izginulo, še ne dveletno Danko Ilić, in je v javnost prišel pred dnevi. Pogrešano Danko zdaj iščejo že teden dni. 

Z dunajske policije so še sporočili, da so policisti v okviru preiskave izginotja dvoletnice zaslišali pričo, ki je posnela videoposnetek dveh žensk in dekleta na postaji v središču Dunaja. Drugih prič niso identificirali, so še dodali.

pogrešana deklica Je na Dunaju? Svet Posnetek vznemiril javnost, je na njem res izginula 2-letna deklica iz Srbije?

"Kar se mene tiče, so osumljeni vsi"

Major srbske policije Bojana Otović Pjanović je dejala, da ne more govoriti o konkretnih podatkih iz preiskave, niti o osumljenih, poudarila pa je, da iskanje pogrešane deklice še poteka ter da preverjajo vsa dejstva in vse osebe, ki bi bili lahko povezani z izginotjem Danke. 

pogrešana deklica Svet Stric pogrešane deklice: "Povedal vam bom pravo resnico o izginotju"

"Kdo so osumljenci, ne morem govoriti, ker to ne bi bilo profesionalno niti odgovorno," je poudarila Otović Pjanović. "Kar se mene tiče, so osumljeni vsi," je dodala. "Vzeli smo vse posnetke iz vseh možnih kamer, preverja se vse in tega ne počnemo samo v Boru, pač pa tudi v okolišnih policijskih upravah, pa tudi v Beogradu. In to 24 ur na dan, v izmenah," je veliko policijsko akcijo opisala Otović Pjanović.

V povezavi z izginotjem Danke Ilić se je oglasil tudi veleposlanik Srbije na Dunaju, ki je za Jutro na Blicu dejal, da pričakuje, da jih bo avstrijska policija obvestila o identiteti oseb s posnetka na Dunaju.

"Srbska diaspora je tukaj na Dunaju v velikem številu, kar je pomembno, je to, da se spremljajo novice iz Srbije in pomembno je bilo, da smo jih obvestili o tem posnetku in da obstaja možnost, da je Danka v Avstriji," je še poudaril veleposlanik Blagojević.

Danes sicer mineva točno teden dni od izginotja 22-mesečne deklice, hčerke Miloša in Ivane Ilić. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 14:03 02.april 2024.

    Srbski kriminal slovi po tem, da je vedno dobro organiziran..