Svet
142989 ogledov

Stric pogrešane deklice: "Povedal vam bom pravo resnico o izginotju"

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
"Marsikaj, kar je bilo objavljeno v medijih, ni točno," je povedal stric pogrešane deklice, Stefan Dragomirović.

Stric pogrešane dveletne Danke Ilić je za Blic spregovoril o dogodkih zadnjih dni. Od torka je namreč pogrešana deklica Danka Ilić. Iskanje na domačih tleh ni obrodilo sadov. V nedeljo pa so se pojavili posnetki z Dunaja, na katerih naj bi bila deklica. 

Stefan Dragomirović, brat dekličine mame, je z Blicem delil zadnjo fotografije deklice, ki je bila posneta na dan, ko je Danka izginila. Na fotografiji je videti deklico, ki je približno 30 metrov oddaljena od brata. Deklica je blizu sena in kupa vej na dvorišču hiše. "Morda se je nekdo skril za njimi in počakal na pravi trenutek. To je zadnja fotografija na telefonu moje sestre in posneta je bila ob 13.20," je povedal Dankin stric. 

Samo nekaj sekund in je ni bilo več

Stric trdi, da je deklica tistega dne enkrat prej že poskusila oditi izven dosega matere, vendar jo je mama uspela priklicati nazaj k sebi. "Moja sestra Ivana je odšla do avtomobila, da bi starejšemu sinu prinesla vodo, ki je bila na sovoznikovem sedežu. Deklica je ostala na dvorišču. To je bilo samo nekaj sekund. Ko se je vrnila, Danke ni bilo," trdi stric. 

Obenem je zanikal, da bi sestra peljala otroka na sprehod, ko je v Banjskem polju močno deževalo. Pokaže slike in pove, da je bilo takrat še sončno in da je kasneje deževalo. "Tako da ne vem, zakaj obtožujejo mojo sestro, da je peljala otroke na dež ven in da je to sumljivo," se sprašuje. 

"To ni nič nenavadnega"

Ko je deklica izginila, mama ni takoj sprožila iskanja, ker je verjela, da je deklica nekje blizu in da jo bo sama našla. "Klicala je, iskala, gledala povsod, vendar Danke ni bilo nikjer ... Prestrašila se je in poklicala moža Miloša, ga obvestila, da ne more najti hčerke. Ne vem točno, kdaj je bilo, vendar so kmalu po tem poklicali tudi policijo," opisuje dogajanje Dankin stric.

Dragomirović je komentiral tudi trditve, da je sumljivo, da je mati ravno tistega dne slikala Danko v oblačilih, v katerih je izginila. "Moja sestra ima rada svoje otroke, njena galerija je polna slik njenih otrok. V tem ne vidim ničesar nenavadnega," pravi Stefan Dragomirović.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:25 01.april 2024.

    Zdaj bi počasi vsi morali začeti moliti, da je deklica res bila ugrabljena, kajti od izginotja je minilo že toliko časa, da edino teza o ugrabitvi še ohranja upanje, da je deklica še živa in se vrne staršem...

  • Avatar lopov
    lopov 17:19 01.april 2024.

    ŽALOST DA POLICIJA NE DELA ... PREISKUJE V 48 RABIŠ REZULTAT TI PA MOTAJO DA DELAJO